Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2019/08/13 geplaatst in Mobiliteit

Fastned nu ook ook in Beatrixkwartier beschikbaar

Sinds augustus zijn er twee laders van Fastned te vinden in het Beatrixkwartier. Deze snelladers hebben een vermogen van 50Kwatt en staan in de openbare ruimte: zowel bezoekers als werknemers, maar ook bijvoorbeeld E-taxichauffeurs kunnen gebruik maken van deze laadstations.

Het oorspronkelijke plan was al in najaar 2017 opgestart omdat de vraag naar laadvoorzieningen snel toenam in deze bedrijvige omgeving. Daarnaast streeft de Gemeente Den Haag naar schone lucht en stimuleert ook zij elektrisch vervoer. De bedrijven in het Beatrixkwartier miste in de openbare omgeving snelle EV laadvoorzieningen waar ook bezoekers gebruik van kunnen maken. Dit leidde naar Fastned. Het vinden van de juiste locatie en daarbij het verkrijgen van de vergunningen kostte tijd, maar het resultaat mag er zijn.

Arjen van ’t Klooster , facility manager van MN en voorzitter GBC Beatrixkwartier, is tevreden: “Als Beatrixkwartier willen we voorop lopen als het gaat om elektrisch vervoer. In veel van de garages zijn al laadfaciliteiten te vinden, maar het ontbrak nog aan snelladers in de openbare ruimte. Niet alleen verlaag je daarmee de drempel voor het gebruik, ook komt het ten goede aan de zichtbaarheid van de duurzame ambities die wij samen met de gemeente hebben voor het gebied.”

De snelladers zijn te vinden aan de Jan Pietersz. Coenstraat, naast het kantoor van MN en The Bridge. Vrijdag 20 september opent wethouder Liesbeth van Tongeren het snellaadstation.