Gepost door Green Business Club - Rotterdam Centrum
2022/08/30 geplaatst in Mobiliteit

Estafette Speed pedelec van start!

In aanloop naar onze Rotterdamse ‘Fiets naar je werkdag’ op 13 september a.s. heeft Van Kortenhof in samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar en de twee Green Business Clubs Rotterdam Centrum & Alexander, een speed pedelec aangeboden om te uit te proberen.

Op maandag 29 augustus was Robin Koorevaar, bestuursvoorzitter van Green Business Club Centrum, de gelukkige om als eerst de speed pedelec in ontvangst te nemen en uit te proberen. Hij heeft veel km op het programma staan de aankomende 2 dagen. Zowel als woon-werk verkeer als ook voor zakelijke afspraken met klanten in de stad en omstreken. We kunnen zelfs live meekijken via de app Strava, hoe leuk!

De eerste ervaringen van Robin liegen er niet om: “Ik ben binnen het uur van Rotterdam naar Breda gefietst. Dit ging snel, comfortabel en had geen last van files en treinstakingen. Super!”

Woensdag 31 augustus draagt Robin het stokje over aan Willem Groenendijk van de Rabobank, bestuurslid van Green Business Club Rotterdam Alexander. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar zijn ervaringen.

De speed pedelec
Wat is een speed pedelec? Het is een elektrische fiets (e-bike) die wel 45 km per uur kan. Dit in tegenstelling tot normale e-bikes die tot 25 km per uur gaan. Daarom wordt de speed pedelec dan ook als serieus alternatief voor de auto, scooter en openbaar vervoer gezien. Zeker nu met oplopende benzineprijzen en de klimaatcrisis. Zo kom je toch snel(ler) op bestemming met een fijne dosis frisse lucht en ben je toch in beweging geweest, zonder dat het zweet je uitbreekt.

We zijn van Kortenhof dan ook zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze Tesla onder de e-bikes!!

Fiets naar je werkdag
De speed pedelec estafette organiseren we in aanloop naar de Fiets naar je werkdag die Green Business Clubs Rotterdam Alexander en Centrum gezamenlijk organiseren op 13 september a.s. Op deze dag organiseren we een fietsclinic van oud wielrenner Henk Lubberdink, staat er een fietsreparatiebus klaar van de fietsvoordeelshop, faciliteert Zuid-Holland Bereikbaar een lunchlezing en biedt GreenMo ons een aantal e-bikes en scooters aan om gratis te proberen die dag. Benieuwd naar het hele programma? Zie de agenda op onze website

Inschrijven
Meedoen aan de speed pedelec estafette?: Schrijf je hier in
Meedoen aan de Fiets naar je werkdag?: Schrijf je hier in

Meer informatie
Wil je meer weten over deze speed pedelec estafette en/of de Fiets naar je werkdag? Neem contact op met Marjon Uyterlinde, programmamanager GBC Rotterdam Centrum via marjon@greenbusinessclub.nl