Gepost door Green Business Club - Zaanstad
2023/11/22 geplaatst in Algemeen

Equans ontvangt participanten GBC Zaanstad op nieuwe locatie

Op dinsdag 21 november vond de Participantenbijeenkomst plaats bij Equans, gevestigd in hun gloednieuwe locatie in Westzaan. Deze zomer verhuisde Equans van Zaandam naar deze nieuwe vestiging op Hoogtij.

De bijeenkomst begon met een hartelijk welkomstwoord van Joris Bisschop, directeur E-Hub bij Equans, die verantwoordelijk is voor projecten met betrekking tot de Energietransitie. Vervolgens opende Ruben Uitendaal, voorzitter van Green Business Club Zaanstad, de bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werden nieuwe participanten, zoals Going Dutch, De Rabobank en Energyra geïntroduceerd. Ruben gaf, samen met projectleider Rob Karst, een update over lopende projecten en keek vooruit naar het jaarplan van 2024.

Enquête
GBC Zaanstad nodigt alle participanten uit om deel te nemen aan een enquête, waarbij hun inbreng van grote waarde is voor de ontwikkeling van het jaarplan en het vergroten van de zichtbaarheid van de lokale GBC en haar participanten. Het doel is om de organisatie te versterken door meer participanten aan te trekken en te betrekken bij onze ambitieuze doelstellingen voor het nieuwe jaar.

Na het uitwisselen van de eerste ideeën en vragen was het aan Wouter Ellis van Equans om de aanwezigen mee te nemen in de slimme oplossingen om het netcongestieprobleem het hoofd te bieden. Een probleem waar Equans zelf ook mee te maken kreeg op hun nieuwe locatie. Wouter gaf inzicht in hoe zij dit hebben opgelost en besprak tevens de aanpak van netcongestie op verschillende bedrijventerreinen, evenals de nieuwe wetgeving die collectieve energiecontracten binnenkort mogelijk maakt.

Rondleiding
De presentatie werd vervolgd met een boeiende rondleiding door het nieuwe pand van Equans, waarbij de aanwezigen een indruk kregen van de diverse projecten waar Equans momenteel aan werkt. Als wereldleider in technische dienstverlening, en onderdeel van de internationale Bouygues groep, draagt Equans bij aan het realiseren en versnellen van de energie-, digitale- en industriële transitie. In Nederland heeft het bedrijf 6.000 medewerkers op 29 locaties, waarvan twee in Zaanstad. Lees hier meer over wat Equans doet.

Na de rondleiding was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje.

Meer informatie
Heb je interesse in participantschap of wil je meer weten over GBC Zaanstad? Neem contact op met Mark Damman via mark@greenbusinessclub.nl.