2023/07/17 geplaatst in Energie

Energie besparen in Amsterdam Zuidoost: doe mee!

In navolging van de kantoorgebieden Amsterdam Zuidas en Sloterdijken, start nu ook in Amsterdam Zuidoost het traject ‘Versneld Energie Besparen’. De noodzaak om energie te besparen wordt steeds groter met het oog op de gestegen energieprijzen en de ambities om in 2030 energieneutraal of Paris Proof te zijn. Met dit traject gaan we met een 3-trapsaanpak op zoek naar collectieve quick wins voor alle bedrijven in Zuidoost.

Het traject bestaat uit 3 onderdelen:
1. Lichten uit
Energiebesparing begint bij het voorkomen van verspilling. ’s Avonds brandt er nog veel licht in de kantoren in Zuidoost. Dat kan minder en is in enkele gevallen zelfs onnodig. Eigenaren, beheerders, projectontwikkelaars en werknemers worden aangespoord om de niet noodzakelijke verlichting uit te doen na kantoortijden.

2. Klimaatsysteem duurzamer instellen
Naast het licht uit doen, wordt er nog meer impact gerealiseerd door het slimmer instellen van de klimaatsystemen. Door het verzamelen van data gaan we met de kantoren op zoek naar slimmere instellingen van airco in de zomer en verwarming in de winter. Met dit onderdeel worden bedrijven gestimuleerd om maatregelen te nemen en faciliteren we kennisdeling tussen organisaties hoe dit (intern) voor elkaar te krijgen.

3. Routekaarten
Hoe worden kantoren daadwerkelijk Paris Proof? Dat wil zeggen energieneutraal. Voor een aantal gebouwen worden er routekaarten opgesteld, waarmee de route naar Paris Proof inzichtelijk wordt gemaakt.  Lessons learned en best practices worden met zo veel mogelijk bedrijven gedeeld.

Doe jij mee?
Vul jouw gegevens dan in onderstaand formulier in! Na ontvangst nemen wij contact met je op. Je kunt ook zelf contact opnemen met projectmanager Andro Bottse via andro@greenbusinessclub.nl.

Sharing is caring! Breng je meer mensen op de hoogte van deze aanpak? Deel deze webpagina of video in je netwerk. Energie besparen doen we samen!

Deze bedrijven doen al mee