Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2017/11/24 geplaatst in Mobiliteit

Elektrische ‘Londense’ taxi naar Den Haag: MN ondertekent convenant

De bekende Londense taxi, maar dan helemaal elektrisch, verschijnt volgend jaar in het Haagse straatbeeld. Via de RTC/RMC zullen komend jaar tegen de veertig zogeheten Black Cabs TX rondrijden in de hofstad. Dit bleek gisteren tijdens het ondertekenen van een convenant tussen enkele Haagse bedrijven en hotels en verschillende taxi-ondernemers om de komende tijd flink te investeren in schoon rijden. Ook MN, participant van GBC Beatrixkwartier, ondertekende het convenant.


Wethouder Tom de Bruijn probeert de elektrische taxi uit.Ⓒ DE TELEGRAAF

De ondernemingen (Holland Casino, MN, FMO, World Forum) en hotels zoals het Kurhaus en NH-hotels gaven aan in de toekomst voornamelijk elektrische taxi’s op te roepen voor gasten en werknemers. Diverse taxi-ondernemingen lieten eveneens weten vanaf 2018 meer en meer in te gaan zetten op schoner vervoer. Zo gaf de HTMC aan komend jaar tien volledig elektrische auto’s aan te schaffen. „We hebben al een test hiermee gedaan en het bleek dat we niet alleen schoner bezig zijn maar ook kosten besparen”, aldus Ricardo Rodiwongso van HTMC.

Vervoerswethouder Tom de Bruijn liet gisteren weten de initiatieven te ondersteunen en mee te werken aan de wensen van de branche voor meer laadpalen op de speciale standplaatsen. Binnenkort wordt het derde snellaadstation van Den Haag in het Beatrixkwartier geplaatst. Ook komen de bedrijven in aanmerking voor subsidie.

Ook in Amsterdam kiezen organisaties voor elektrische taxi’s; tijdens het CEO-ontbijt van GBC Zuidas in mei 2017, ondertekenden alle aanwezigen een intentieverklaring voor het gebruik van elektrische taxi’s. De aanleiding was het plaatsen van twee snelladers. Lees meer.

Bron: Telegraaf 22 november 2017