Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/02/22 geplaatst in Algemeen, Circulair, Energie, Levendigheid

Een terugblik op het afgelopen jaar met het GBCU-jaarverslag 2022

Het jaar 2022 zit erop! In ons jaarverslag blikken we terug op dit bijzondere jaar waarin we ons lustrumfeest  hebben mogen vieren. Bekijk onze aftermovie. Vanuit alle bedrijven (participanten) zitten werknemers in onze werkgroepen. Deze werkgroepen bepalen en maken onze programma. Ook in 2022 hebben ze niet stil gezeten! Per werkgroep in een notendop waar ze zich mee bezig hielden.

Terugblik Circulair
De GBCU Zero Waste Hackathon vond plaats. Verschillende initiatieven pitchten hun ideeën. Fungi Factory heeft bij diverse participanten gestaan. Seats2Meet Utrecht CS vertelt meer over hoe de Fungi Factory bij hen werd ingezet. De WasteBar heeft op verschillende evenementen in Utrecht gestaan, waaronder bij de Lomboktuin. Greenside en Billie Cup zijn ook actief in het Utrechtse Stationsgebied. De DoneerRing is nu geplaatst bij onze collega’s in Zaanstad.

Terugblik Zero Emissie
Er zijn verschillende poortonderzoeken uitgevoerd. Het 12-stappenplan van de HvA wordt aangehouden om aan de slag te gaan met Zero Emissie Goederenvervoer. Een afsluitende kennissessie volgt in maart.

Terugblik Energie
Met de Campagne ‘mag het licht uit’ zijn we met straatnieuws de straat opgegaan om foto’s te maken van waar de lichten nog aanstaan. Tijdens het Stakeholdersontbijt ondertekenden Bouwinvest en EBN B.V. het convenant ‘Utrecht Centraal energieneutraal in 2030’.

Terugblik Levendig
Het afgelopen jaar heeft de werkgroep een herijk sessie gehad. Daar kwam uit dat er minder op levendigheid wordt ingezet, maar meer op groen. Verder zijn er ook projecten afgerond, zoals de Lomboktuin/Pluktuin. Creative Valley organiseerde een vrijwilligersdag om de tuin mooi te maken. Neem gerust een kijkje! Onze Duurzame daken expositie is van ANNE naar Hof van Cartesius verhuisd. Het onderzoek Klimaatadaptatie is uitgevoerd, met een leuke inspiratiesessie in de zomer en werksessie in het najaar. Onze plannen 2023 zijn gestoeld op dit onderzoek.

Lees er alles over in het mooi vormgegeven jaarverslag 2022!