Gepost door Green Business Club - Eindhoven
2019/06/26 geplaatst in Algemeen, Circulair, Geen categorie

Duurzaam bouwen is Natuur Inclusief Bouwen

Eindhovense projectontwikkelaars moeten de kansen benutten om de natuur te betrekken in het ontwerp van een nieuw gebouw. Veelal wordt in ontwikkelingen niet optimaal gekeken naar de natuur waar oplossingen liggen voor menselijke vraagstukken.

Tijdens het halfjaarlijkse participantenoverleg van Green Business Club Eindhoven Spoorzone op maandag 24 juni werden participanten bijgepraat over Natuur Inclusief Bouwen door Jan Willem Burgmans (ecoloog bij Heijmans). Deze bijeenkomst vond plaats in het duurzame kantoorgebouw van participant Rabobank Regio Eindhoven.

Daarnaast bespraken participanten de stand van zaken van de club. Er werd vooruitgekeken naar mogelijke initiatieven in het gebied en de transformatie van de Spoorzone (KnoopXL).

In 2019 is verder gebouwd aan het netwerk, waarbij GBC Eindhoven Spoorzone 3 bedrijven heeft mogen verwelkomen in het netwerk. De club bestaat nu uit 13 participanten. Daarnaast zijn de werkgroepen aan de slag gegaan met duurzame ideeën, waarmee we het komende halfjaar verder gaan. Een greep uit deze initiatieven zijn:

Thema Leefbaarheid:

  • Ontwikkeling BrainPort/Complimentenpoort stationsgebied
  • Ontwikkeling en implementatie Groene Bouwhekken

Thema Circulaire Economie & Materialen:

  • Project Banqueting waste (Wastewatchers)
  • Inventarisatie circulaire materialen voor nieuwe inzetbaarheid

Thema Mobiliteit:

  • Carsharing in de Spoorzone

Thema Energie:

  • Warmtedeling in de Spoorzone

Ook hebben meerdere participanten van GBC Eindhoven Spoorzone deelgenomen aan de PrintLess Contest van GBC Nederland, waarvan de uitslag binnenkort bekend wordt gemaakt.

De eerstvolgende activiteit na de zomer is de gebiedssafari. Meer informatie volgt via de website en sociale media!