Gepost door Green Business Club - Fascinatio
2023/04/14 geplaatst in Energie

Druk bezochte aftrap actie ‘Fascinatio doet het licht uit’ groot succes

In het bijzijn van vele belangstellenden en wethouder duurzaamheid Rik van Woudenberg werd gisteren door wethouder EZ Eric Faassen het startsein gegeven voor de actie Fascinatio doet het licht uit. Met een druk op de lichtknop ging de promotiefilm in première waarin de oproep wordt gedaan aan alle bedrijven om tussen 23.30 uur en 6.00 zoveel mogelijk de lichten in het gebouw uit te doen. Dit bespaart zowel energie als kosten.

Wethouder Erik Faassen sprak lovende woorden uit over het initiatief van Green Business Club Fascinatio en de samenwerking die in korte tijd is opgezet tussen de bedrijven op het bedrijventerrein.  

Bewustzijn en samenwerking essentieel
Sprekers tijdens deze inspirerende bijeenkomst waren Paul Van Dorp en Rob Klinkert van PWC. Met veel interessante tips en tricks hoe je versnelt energie kunt besparen, kwamen we tot de conclusie dat bewustzijn en samenwerkingen tussen huurders en vastgoedpartijen belangrijke onderdelen zijn in het proces. De belangrijkste energiebesparingstip van Rob voor huurders en gebouwbeheerders is: ga aan de slag met de meet- en regeltechniek in het gebouw aan te passen. Hiermee kun je op een snelle en goedkope manier veel impact maken.  

Om verdere verduurzaming van een gebouw te realiseren, adviseerde Rob om samen met de gebouweigenaar of gebouwbeheerder een reis aan te gaan richting Paris Proof. 

Deelnemende bedrijven
Deelnemers aan de actie Fascinatio doet het licht uit zijn o.a. Blauwtrust Groep, Van Weelde Shipping, Lomans, Van Dorp, TK Elevators, ComfortZone Vastgoed I BV, Daikin Nederland en Daamen & Van Sluis Accountants en Belastingadviseurs en De Haij & Van der Wende Advocaten doen al mee.  

Doe mee!

Zit jij ook aan de knoppen? Doe dan mee met de actie en geef aan ons door welk licht uit gaat bij welke organisatie en of daar hulp bij nodig is! Dat kan eenvoudig door het aanmeldingsformulier in te vullen via deze link.

Meer informatie
Wil je meer weten over Fascinatio doet het licht uit? Neem contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Binnenlandse Zaken, Selina Roskam en Johan Slobbe #Zetookdeknopom

Onderstaande foto is gemaakt door: Jan Kok