Gepost door Green Business Club - Arnhem Gelderse Poort
2022/10/12 geplaatst in Mobiliteit

Doe ook mee met de Fossielvrije Week

Fossielvrij(er) woon-werkverkeer is steeds belangrijker. Vanwege het milieu, de hoge kosten voor brandstof en energie of omdat je klanten vragen om een MVO-plan. Dit raakt jou als werkgever in de regio Arnhem-Nijmegen ook. Wil je weten welke duurzamere mobiliteitsopties er zijn voor jouw organisatie? Doe dan mee met de Fossielvrije Week van Zo Werkt Het en Slim & Schoon Onderweg. Meld je aan en ontvang gratis gerichte tips en een inspiratiegids om fossielvrij(er) te reizen.

Wat houdt de Fossielvrije Week in?Tijdens de Fossielvrije Week van 31 oktober tot en met 4 november reizen zoveel mogelijk organisaties in Nederland fossielvrij(er). Daarmee streven ze samen naar minder CO2-uitstoot. Maar ook naar een gezondere leefomgeving, vitale medewerkers en een beter bereikbaar bedrijf. Dat kan op vele manieren: een extra dag thuiswerken, vaker fietsen, wandelend naar kantoor of een week de benzineauto inruilen voor het ov of elektrisch rijden. Alle beetjes samen maken een groot verschil.

Zo doe je meeMeld jouw organisatie volledig kosteloos aan op zowerkthet.nl en zet direct de eerste stappen. Laat je inspireren door landelijke en regionale fossielvrije initiatieven. Als deelnemende organisatie krijg je een praktische inspiratiegids vol tips en met dé tien fossielvrije(re) maatregelen die je als werkgever kunt nemen. Daarnaast krijg je toegang tot de Fossielvrije Webinar op 31 oktober en een set gepersonaliseerde communicatietools om deze campagne onder de aandacht te brengen bij je medewerkers.

Over Slim & Schoon Onderweg en Zo Werkt HetIn Slim & Schoon Onderweg werken 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen samen aan een beter bereikbare en schonere regio. Met diverse oplossingen helpen we inwoners en werkgevers om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen. Een van onze campagnes is Zo Werkt Het, waaraan ook 11 andere mobiliteitsregio’s meedoen. Met Zo Werkt Het zochten we eerder al naar de Beste (Thuis)werkgever van het Jaar 2020, en ondersteunden we werkgevers die hybride werken structureel wilden invoeren in hun organisatie.

Adviesgesprek op maatWil je (na deze ‘fossielvrije week’) in je eigen organisatie (verdere) stappen zetten in het fossielvrij(er) reizen onder jullie werknemers? Dan helpen wij jouw bedrijf er graag bij! Maak een afspraak voor een adviesgesprek op maat via onze helpdesk: helpdesk@slimschoononderweg.nlof rechtstreeks bij mij: mobiliteitsmakelaar@slimschoononderweg.nl