Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2020/10/19 geplaatst in Afval, Circulair, Event

Doe mee met de online GBCU Plog- en Plandelcompetitie!

De Plog- en Plandelcompetitie is een initiatief van de Green Business Club Utrecht (GBCU), waarin werknemers van bedrijven in het stationsgebied samen op pad gaan om zwerfafval op te ruimen. Zo werd er vorig jaar binnen een uur tijd 140 kilo afval opgeruimd en kwam Royal HaskoningDHV als winnaar uit de bus! Ook dit jaar nodigen we participanten weer uit voor een competitie in de week van 9 november, al doen we het net even anders…

Gezien de maatregelen rondom Covid-19 komen wij niet bij elkaar om het zwerfafval op te rapen, maar doen we dit op afstand. Iedereen kan vanaf zijn eigen voordeur meedoen, en je bepaald zelf hoe lang, hoe vaak of hoe ver je plogt of plandelt! Het enige wat je nodig hebt is een handschoen, een vuilniszak en een smartphone.

Voor dit event maken we gebruik van Litterati, een wereldwijde mobiele app voor ploggers! Via deze app maken we inzichtelijk hoeveel we ophalen, wat voor soort afval we ophalen en van welke bedrijven dit afval afkomstig is. Zo dragen we bij aan een wereldwijde database van zwerfafval.

Kun jij wel wat tijd van je scherm weg gebruiken? Even lekker wat frisse lucht happen, en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een schonere wereld? Geef je dan nu op voor de competitie! De competitie loopt in de week van 9 november tot vrijdag 13 november 12.00. Als wij met al onze collega’s het meeste afval ophalen maken we kans op de befaamde wisseltrofee!

Meld je aan via dit formulier, dan ontvang je alle informatie en de instructies via de mail!