Gepost door Green Business Club - Amsterdam Sloterdijken
2022/08/17 geplaatst in Klimaatadaptatie

Doe mee met de Klimaatadaptatie Challenge!

Masterstudenten op het AMS Institute van de opleiding MADE gaan, onder leiding van SPATwater & Green Business Club (GBC) Sloterdijken, aan de slag met een klimaatadaptatiechallenge: Waar liggen de wensen en behoeften op het gebied van klimaatadaptatie en vergroening in het Sloterdijken gebied? Dit wordt onderzocht vanuit de behoeften en wensen van de organisaties in het gebied alsmede het gebied zelf.

De challenge is een initiatief van SPATwater, Waternet & GBC Sloterdijken, waarbij de participanten Milieuservice Nederland en Gemeente Amsterdam van GBC Sloterdijken een actieve rol in de challenge vervullen. De studenten gaan vanaf september 4 maanden lang aan de slag met dit onderwerp, met als doel een kansenkaart te creëren. Ze krijgen de opdracht om bedrijfsprofielen te inventariseren, zoals klimaatadaptatie specifiek en duurzaamheid breed, om zodoende een beter beeld te krijgen van wat er precies nodig is.

Living Lab experience
Op basis van de profielen volgt een actiegerichte bijeenkomst specifiek op het thema ‘klimaatadaptatie’ en een “Living Lab” experience, wat wordt ontwikkeld door de studenten. Deze aanpak zorgt voor een goede basis om vervolgstappen uit te werken, te testen en op te starten voor de verschillende betrokken partijen.

Deelnemen aan de challenge?
Ben je geïnteresseerd in deelname en is jouw bedrijf gevestigd in het Sloterdijken gebied? Meld je aan via Heidi Leenaarts: H.leenaarts@amsterdam.nl.