Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2022/07/28 geplaatst in Afval

Doe mee aan de pilot Zero Waste Rotterdam Alexander!

Eindelijk is het dan zover! De participanten van Green Business Club (GBC) Rotterdam Alexander gaan samen met Groen Collect aan de slag met de pilot ‘Emissieloze inzameling afvalstromen en circulaire verwerking van producten’.

Op 7 juni vond de Kick-off plaats van het programma Zero Waste Rotterdam Alexander. Tijdens deze bijeenkomst werd door de aanwezige participanten de intentieverklaring “ondertekend” met een originele ”thumbs up” sticker. Hiermee ondersteunen zij de ambitie om collectief toe te werken naar een Rotterdam Alexander zonder restafval in 2030, met aandacht voor het voorkomen van afval en hoogwaardige en lokale verwerking van reststromen. De participanten die niet aanwezig konden zijn hebben later op kantoor de intentieverklaring “ondertekend”.

Deelname pilot
Om zo efficiënt mogelijk van start te kunnen gaan en jullie zoveel mogelijk hierbij te helpen hebben we eerst een tweetal acties opgezet. Heb je interesse in deelname? Vul dan het het deelnameformulier in als eerste actie! Dit formulier is tevens de inventarisatie. De tweede actie is het inplannen van een afspraak met Groen Collect over de exacte werkwijze en invulling.

Het voorstel is om bij iedere participant 3 afvalstromen op te halen. Momenteel doet Groen Collect dit al bij participant Sodexo. Deze inzameling kan dus goed naast de huidige inzameling bestaan en aanvullend werken. Groen Collect heeft namelijk een nauwe samenwerking met de reguliere spelers op de afvalmarkt.

De meest voor de hand liggende afvalstromen zijn:
1. PMD (plastic, metaal en drinkkartons)
2. Swill (voedselresten zowel gekookt als ongekookt)
3. Koffiedroes (koffieresten uit koffiemachines)

Meer informatie
Wil je meer weten over deze pilot of heb je vragen? Neem contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBC Rotterdam Alexander via carola@greenbusinessclub.nl.

Wij hopen na de pilot periode mooie resultaten te kunnen presenteren, zodat we met elkaar het Zero Waste programma verder kunnen opschalen.