Gepost door Green Business Club - Den Bosch
2023/07/27 geplaatst in Energie

Den Bosch doe(t) het licht uit!

Ook al levert het imposante beelden op, Green Business Club Den Bosch Spoorzone werkt toe naar een gebied waar structureel géén onnodige lichten branden tussen 23.30 uur en 6.00 uur, uiteraard met behoud van het gevoel van veiligheid. Met de campagne Den Bosch doe(t) het licht uit, wordt hier aandacht voor gevraagd als onderdeel van het traject ‘Versneld Energie Besparen’.

Green Business Club Nederland heeft een subsidie vanuit de Energiebespaarcoalitie van het Ministerie BZK toegekend gekregen om de versneld energieaanpak uit te rollen naar 6 lokale GBC’s. Binnen het traject ‘Versneld Energie Besparen’ wordt er gebruik gemaakt van drietrapsaanpak en de eerste stap is ‘lichten uit’.

Kan er meer licht uit?
Van kantoorruimtes tot lege bedrijfsrestaurants, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: het licht kan uit als er niemand is. Dit bespaart energie, kosten én het milieu. Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet duurzaam op te wekken of op te slaan. De komende maanden gaan we actief verder met het uitdoen van verlichting die ‘s nachts onnodig brandt.

Doe ook mee!
Ook meedoen met de campagne? Dat kan via het aanmeldformulier! Onderstaande bedrijven doen al mee:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Binnenlandse Zaken Selina Roskam #Zetookdeknopom #energiebesparing