2023/06/30 geplaatst in Algemeen

De winnaar van de GBC Award 2023 is bekend

Op 27 juni 2023 reikte Guido Frenken, raad van Advies Green Business Club (GBC) Nederland de derde editie van de GBC Award uit. Diverse inzendingen maakten kans op de prijs wat staat voor onder andere lokale impact op duurzaamheid en waar de winnaar een startersbudget voor het project ontvangt.

De jury, bestaande uit de Raad van Advies van GBC Nederland, boog zich over de diversiteit aan inzendingen en beoordeelde deze op basis van een aantal criteria:

  • Een inzending heeft lokaal impact op duurzaamheid;
  • Vergroot de publieke awareness;
  • Geeft een glimlach;
  • Legt de verbinding tussen minstens twee generaties medewerkers (20’ers met 50’ers of 40’ers met 70’ers, etc);
  • Wordt ingediend vanuit een lokale GBC, gesteund door minstens 3 participanten. Hoe meer ondersteuning van de participanten, hoe hoger de score.

De winnaar
Vier lokale GBC’s maakten kans op de GBC Award 2023, bestaande uit een duurzame bamboe, 3D-geprinte trofee en een startersbudget voor het project van 500,- euro.

Dit jaar reikte Guido Frenken de GBC Award uit tijdens de landelijke GBC Safari uit aan de winnaar: Green Business Club Eindhoven Spoorzone met hun project ‘Van koffiedik naar oesterzwammen’! De focus binnen dit project ligt op het circulaire proces van koffiedik. Hierbij worden participanten van GBC Eindhoven Spoorzone betrokken en geactiveerd om het koffiedik die wordt geproduceerd, te verzamelen. Deze koffiedik wordt hergebruikt door externe partijen.

Van harte gefeliciteerd aan GBC Eindhoven Spoorzone met het winnen van deze prijs en dank aan alle inzendingen!

Meer informatie
Benieuwd hoe dit project eruitziet? Bekijk de video onderaan! Heb je vragen? Neem contact op met Merel Rietveld via merel@greenbusinessclub.nl.