Gepost door Green Business Club Zuidas
2023/11/13 geplaatst in Algemeen, Green Meal Zuidas plantaardig

De Green Meal gaat van start, doe mee en maak het verschil!

Onder het mom van ‘Zuidas gaat Vegan’ is er veel aandacht voor de ‘Green Meal: Zuidas plantbased’ gekomen. Veel andere bedrijven geven aan zich te willen aansluiten. Vorige week is de projectgroep Green Meal van start gegaan. Mocht je interesse hebben, dit is het moment om je aan te sluiten. Meld je aan!

Tijdens het CEO-Ontbijt van afgelopen september hebben vijftien CEO’s, van deelnemende participanten van GBC Zuidas de ambitieverklaring ‘Green Meal: Zuidas Plantbased’ ondertekend. De ondertekening is een begin van een baanbrekend project met het oog op 2027. Met de ondertekening geven bedrijven een duidelijk signaal af: ze zetten zich in voor een keuken die in 2027 voor minstens tachtig procent uit plantaardige producten bestaat. Met een sterke nadruk op het verbeteren van de voedselketen en het bevorderen van lokale inkoop.

De Green Meal heeft enorm veel aandacht opgeleverd. Wat heeft geleid tot de betrokkenheid van andere bedrijven die goede voorbeelden en hulpmiddelen willen delen om deze ambitie te realiseren. Naast de oorspronkelijke 15 ondertekenaars bereiden ook andere deelnemende bedrijven zich voor op de ondertekening van de verklaring.

Op dit moment wordt er in samenwerking met geïnteresseerde organisaties een projectgroep samengesteld. De eerste stap van deze projectgroep is de organisatie van een openbare kick-off in februari 2024. En het in kaart brengen van de meet- en monitoringsbehoeften. Het vaststellen van uniforme meetcriteria is cruciaal om de resultaten van Green Business Club Zuidas-deelnemers in de komende jaren te monitoren en met elkaar te vergelijken.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van digitale kennissessies over meetbaarheid en monitoring, neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager bij GBC Zuidas via diederik@greenbusinessclub.nl.