Gepost door Green Business Club - Amsterdam Sloterdijken
2021/12/01 geplaatst in Afval, Circulair

De Circular Experience Tour is van start!

De kick-off van de Circular Experience Tour is een feit: een samenwerking tussen Green Business Club (GBC) Sloterdijken, ROC van Amsterdam, gemeente Amsterdam en Milieu Service Nederland. Vorige week begonnen tweedejaars studenten OC van de opleiding Sociaal Werk (ROC van Amsterdam) aan dit eerste nieuwe project vanuit de projectgroep Circulair.

Circulaire economie
De studenten leren tijdens dit project meer over duurzaamheid, circulaire economie en plastic afval. Ter inspiratie kregen zij een tour door natuurgebied De Bretten, een rondleiding door Tuinpark de Groote Braak en vaarden ze door de grachten van Amsterdam met de boten van Plastic Whale om plastic te vissen.

Podcast-items
Het doel hiervan is dat studenten bij dit project, podcast-items gaan maken met als thema duurzaamheid. De opnames worden gebruikt voor een audiotour door het natuurgebied De Bretten en zijn binnenkort te vinden en te beluisteren via izitravel.

Audiotour
Studenten werken samen met ondernemers die hun kennis en expertise delen, aan het tot stand brengen van de audiotour. Hierdoor is er voor de studenten een nieuw medium om een doelgroep te bereiken: het communiceren van een boodschap door middel van auditieve middelen met aandacht voor taal en verbeeldingskracht van de luisteraar. De studenten hopen hiermee hun doelgroep te stimuleren tot gedragsverandering.

Op 17 januari wordt het project afgesloten met de audio-presentaties van de studenten in het Experience Center van Milieu Service Nederland.

Meer weten?
Wil je meer weten over de Circular Experience Tour? Neem dan contact op met Ragna van Damme, programmamanager GBC Sloterdijken via ragna@greenbusinessclub.nl.

Foto’s gemaakt door: Didy van der Veen