Word een expert in Circulair Inkopen, volg de training!

Ben jij klaar om in 2024 een verschil te maken? Wil je deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van professionals die de wereld van circulair inkopen transformeert? Grijp dan nu je kans! In september 2024 gaat de vierde run van de Circulair Inkopen Training van start. Met deze training krijg je kennis over circulair inkopen die je direct in de praktijk kan toepassen op een zelfgekozen pilotproject. De training, ontwikkeld door PHI Factory, bestaat uit acht boeiende modules, elk met een looptijd van slechts twee weken.

Na afronding van deze training, ben je expert circulair inkopen. En heb je een kant en klaar inkoopplan liggen voor een zelfgekozen product of dienst. Bovendien ontvang je een certificaat van The 2B Collective en word je lid van ons alumninetwerk, waar al meer dan 90 deelnemers uit vooraanstaande organisaties zoals APG, ABN AMRO, ISS, Houthoff, Lely, Loyens & Loeff, Sodexo en FMO jou zijn voorgegaan.

Onze training is interactief en dynamisch. Bij elke module begin je met de nodige theorie, waarop je meteen je kennis kunt testen met meerkeuzevragen. Daarna ga je individueel of met je collega’s aan de slag met concrete acties. Elke module vereist minimaal een investering van anderhalf uur. En voor elke voltooide module ontvang je punten. Je bent onderdeel van een team met gelijkgestemde collega’s en inkopers, facilitair- en officemanagers, en CSR-managers van andere organisaties. Met wie je naar eigen wens optrekt. Samen bepaal je hoe je de training doorloopt. We monitoren zowel je individuele als collectieve voortgang en er zijn zelfs prijzen te winnen!

Maar dat is nog niet alles. Je staat er nooit alleen voor. Onze experts van PHI Factory en Green Business Club Nederland zullen je begeleiden en ondersteunen gedurende het hele traject. De kennis die je opdoet in je pilotprojecten wordt gedeeld en verspreid binnen onze groeiende gemeenschap, waardoor de impact van jouw inspanningen wordt gemaximaliseerd.

Naast de minimale tijdsinvestering van anderhalf uur per module, is er een live startbijeenkomst op donderdagmiddag september 2024, een tussentijdse online bijeenkomst en een feestelijke live slotbijeenkomst 30 januari 2025. Uit eerdere edities weten we dat deelname aan deze bijeenkomsten bijdraagt aan een optimale beleving van de training. Het volledige programma kost tussen de €650 en €800, afhankelijk van de grootte van de organisatie en het aantal deelnemers.

Klaar om de wereld van circulair inkopen te veranderen? Schrijf je vandaag nog in voor onze Circulair Inkopen Training en zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst!

Yvette Watson, mede-eigenaar PHI Factory: “Ik vind het zo gaaf dat de broodnodige kennis over circulair inkopen beschikbaar wordt  door middel van gamification. We hebben in Nederland al heel wat mooi succesvolle circulaire inkooptrajecten gedaan. De Accelerator maakt het mogelijk om al deze ervaring en aanpak grootschalig te delen met iedereen die maar wil beginnen met circulair inkopen. We zetten vol in op de kracht van collectieve verandering en daar hebben we jullie hulp bij nodig.”

Van inkoop tot ICT; voor dummies en voor pro’s
“We zijn begonnen met het verduurzamen van onze inkoop, maar circulair inkopen is voor ons nog een stap te ver”, aldus een facilitair manager van een advocatenkantoor tijdens een werksessie over het onderwerp. Een veelgehoorde misvatting: circulair inkopen zou zeer complex zijn, veel vragen van een organisatie en daarmee een onderwerp voor gevorderden. Niets is minder waar en juist deze leermethode is uitermate geschikt voor organisaties die nog weinig ervaring hebben; meld één of twee deelnemers aan voor een eerste kennismaking met het thema en zorg dat zij de opgedane kennis verder delen binnen het inkoopbedrijf. Is het onderwerp niet nieuw? Breng dan een grotere groep deelnemers in zodat de kennis zich als een olievlek verspreidt en iedereen direct de juiste vragen stelt bij inkoop.

Nina van den Berg, projectmanager Zero Waste bij GBC Nederland; “Het platform is voor zowel inkopers als collega’s vanuit het facilitaire werkveld of ICT-beheer, die te maken hebben met inkoopvraagstukken, zeer geschikt. Juist die integrale benadering en het betrekken van verschillende afdelingen én organisaties zorgt voor een succesvolle transitie. Daarnaast ga je gelijk aan de slag en wordt er door middel van het interactieve gedeelte met andere deelnemers en bedrijven kennis gedeeld. Dit sluit naadloos aan bij de pijlers van Green Business Club; doen, samenwerken en kennisdeling.

Vierde run: na de zomer van 2024
De vierde run start in september 2024, met een live kick off donderdagmiddag 12 september 2024. De kosten per deelnemer zijn tussen de €650 en €800, afhankelijk van de grootte van en aantal deelnemers per organisatie. Bekijk hieronder een informatiesessie terug waarin Yvette Watson de Circulair Inkopen Accelerator meer uitgebreid presenteert of neem contact op met Nina van den Berg | nina@greenbusinessclub.nl.

Per deelnemer voor 8 modules online training Kosten per deelnemer Kosten per deelnemer bij 3< inschrijvingen
Kleine organisaties en eenmanszaken <20 mw € 650 n.v.t.
Midden- en kleinbedrijf 20-200 mw € 700 € 650
Middelgrote organisaties 200 – 500 mw € 750 € 700
Grote organisaties >500 mw € 800 € 750
Deelnemerskosten voor niet-participanten van GBC € 900

*bij grotere organisaties adviseren wij om met meerdere personen mee te doen

Meld je hieronder aan of ontvang vrijblijvend meer informatie over de Circulair Inkopen AcceleratorFAQ

1. Is het aan te raden om met meerdere vanuit 1 organisatie aan te melden?
Ja, wanneer je met minimaal 2 personen aanmeldt kun je de ‘workload’ van de acties delen, maak je gebruik van elkaar kennis en expertise, wordt opgedane kennis meer verspreid binnen de organisatie én het maakt de training leuker om het samen te doen. Je krijgt wel individuele inloggegevens en je doet de challenges verder individueel. Alleen de acties kun je gezamenlijk uitwerken.

2. Hoeveel tijd ben je wekelijks kwijt?We rekenen op zo’n ongeveer 1,5 uur per week, dit is ruim gerekend. Iedere 2 weken gaat er een nieuwe module open, per module ben je ongeveer 3 uur kwijt wanneer alle acties uitgevoerd worden. Je hebt de keus om niet alle acties te doen, of ze te verdelen met collega’s.

3. Heb je voorbeelden van een geschikt pilotproject?
Een pilotproject is al snel geschikt. We zien dat er vaak facilitaire onderwerpen worden gekozen, maar dit is zeker geen must. Enkele voorbeelden:

 • Koffiecontract (warme dranken)
 • Koffiebekers
 • Kantoorinrichting
 • Catering aanbod
 • Duurzame koerierdiensten
 • Wettenbundels (papier/repro)
 • Schoonmaak
 • Circulair bouwproject
 • Circulaire verpakkingen
 • Duurzame tape
 • Bedrijfskleding
 • IT middelen
 • Verduurzamen shampoo, zeep en verpakkingen (hotel)

4. Wanneer is de deadline om aan te melden?
TBA

5. Zijn er andere data die we alvast vrij moeten houden?
Er is een fysieke kick-off, tussentijdse bijeenkomst en slotbijeenkomst. Data volgen.