2024/04/30 geplaatst in Algemeen

Dashboard voor duurzaamheidsprestaties

Green Business Club Nederland verzamelt op dit moment data bij participanten van lokale GBC’s voor het Dashboard Duurzaamheidsprestaties. Duurzaamheid meten wordt steeds belangrijker, vooral met de ontwikkelingen rond de CSRD. Deze gegevens helpen bedrijven om hun duurzaamheidsinspanningen te sturen en worden weergegeven in een handig dashboard.

Lokale GBC’s
Binnen de lokale Green Business Clubs komen participanten samen om de verduurzaming van het gebied en bedrijfsvoering duurzamer te maken. GBC Nederland heeft op verzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een online dashboard gemaakt om duidelijkheid te geven over de duurzaamheidsprestaties op het gebied van afval, mobiliteit en energie. Voor energiezaken werkten we samen met de Dutch Green Building Council.

Inzicht in data
Het GBC-netwerk omvat verschillende participanten, van onderwijsinstellingen tot maakindustrieën. Sommige hebben al goed inzicht in hun gegevens, anderen nog niet. Het dashboard is er voor iedereen: deelnemers kunnen hun eigen prestaties bekijken en vergelijken met anderen. Door te filteren op de functie van het gebouw kunnen gebruikers waardevolle vergelijkingen maken en goede voorbeelden vinden.

Het belang van het dashboard
Sinds de start in 2018 is het dashboard belangrijk geworden voor bedrijven die met duurzaamheid bezig zijn. Als organisatie die lokale samenwerking op het gebied van duurzaamheid bevordert, hebben we samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een instrument ontwikkeld dat niet alleen de voortgang van duurzaamheidsinitiatieven volgt, maar ook lokale clubs helpt om de juiste richting te kiezen. Door te vergelijken kunnen we van elkaar leren en onze inspanningen voor een duurzamere toekomst versterken.

Meer informatie
Wil je meer weten over het dashboard? Neem contact op met Ben Krijger via ben@greenbusinessclub.nl.