Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2017/09/19 geplaatst in Afval, Circulair, Groen, Mobiliteit

Dag van de Duurzaamheid 2017: ontdek duurzaam Utrecht Centraal

Op dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats. In het Stationsgebied Utrecht Centraal organiseert de Green Business Club Utrecht een rondwandeling met gids langs duurzame initiatieven en projecten in het gebied. Loop tussen 12.00 – 13.00 uur mee of haal de wandelroute op bij het Infocentrum in het Stadskantoor en ontdek duurzaam Utrecht Centraal zelf!

Stationsgebied-Utrecht-Centraal

Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Urgenda, laten we zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden organiseren uiteenlopende activiteiten om samen te werken aan een duurzamere samenleving én om te laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Stationsgebied Utrecht Centraal

Het zal niemand ontgaan dat het Stationsgebied Utrecht Centraal wordt vernieuwd. Het gebied is in ontwikkeling en er wordt volop gebouwd. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een duurzamer gebied. Er komt meer water en groen, minder asfalt, meer ruimte voor openbaar vervoer, fiets, en voetgangers en energiezuinige gebouwen. Voor de Green Business Club Utrecht dé aanleiding om in het kader van de Dag van de Duurzaamheid te laten zien wat er al zichtbaar, maar óók onzichtbaar, duurzaam is in het stationsgebied.

Stationsgebied-Utrecht-Centraal

Duurzame wandelroute

Op de kaart, die de Green Business Club Utrecht op dinsdag 10 oktober lanceert, staat een wandelroute langs spraakmakende duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Ontdek met de wandelkaart wat er al is én wat er nog (duurzaam) wordt gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan circulair paviljoen The Green House die op 10 oktober tevens meedingt naar de Duurzaamheidsprijs Utrecht.

Loop mee of ontdek het zelf

Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid organiseert de Green Business Club Utrecht van 12.00 – 13.00 uur een rondwandeling met gids langs de duurzame initiatieven en projecten in het stationsgebied. Er is plek voor max. 50 personen. Aanmelden kan via judith@greenbusinessclub.nl (vol=vol).

Kun je niet mee? Haal dan een wandelroute-kaart op bij het Infocentrum in het Stadskantoor en ga bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze lekker naar buiten en ontdek de duurzame initiatieven die het stationsgebied rijk is.

Wat? Wandelsafari door het stationsgebied met gids (of ontdek het zelf met de kaart in de hand)
Wanneer? Dinsdag 10 oktober van 12.00 – 13.00 uur (verzamelen om 11.45 uur)
Start: NS Pop-up store ‘Afval = Grondstof’ op Utrecht Centraal
Finish: Circulair Paviljoen The Green House