2020/10/12 geplaatst in Afval, Circulair

Copper8, PHI Factory en GBC Nederland bundelen hun krachten met online leerplatform Circulair Inkopen

Veel bedrijven hebben ambities rond het minimaliseren van grondstofverbruik, oftewel het verhogen van hun circulariteit. Circulair inkopen is hier onlosmakelijk mee verbonden en een onmisbaar onderdeel om te komen tot zero waste. Maar hoe stap je van ‘traditionele’ inkoop over naar inkoop van circulaire oplossingen? Dit vraagt een andere benadering dan ‘traditionele’ inkoop. Er blijkt bij alle participanten van lokale GBC’s veel behoefte te zijn aan een aanpak voor Circulair Inkopen. Copper8, PHI Factory en Green Business Club (GBC) Nederland bundelen daarom hun krachten met een nieuwe online leermethode die alle waardevolle kennis over circulair inkopen voor iedere professional op de eigen werkplek toegankelijk maakt. Participanten van lokale Green Business Clubs krijgen de unieke kans om exclusief deel te nemen aan deze nieuwe online training voor een gereduceerd tarief.

Door de Corona-uitbraak werken we veel vanuit huis, vergaderen we digitaal en worden trainingen online aangeboden. Tegelijkertijd neemt de urgentie van de circulaire economie alleen maar toe. Er is dus geen beter moment om organisaties mee te nemen in ‘Circulair Inkopen’. Hiervoor gaan wij de Circulair Inkopen Accelerator ontwikkelen. De Circulair Inkopen Accelerator is een next level leerplatform dat de vraag naar e-learning combineert met sociale interactie en online challenges.

De Circulair Inkopen Accelerator stelt deelnemers in staat om, plaats- en tijdonafhankelijk in 8 weken, 120 minuten per week, kennis op te doen over circulair inkopen en deze ook direct toe te passen in een pilotproject. Daarnaast maakt deze nieuwe online tool en methode leren en experimenteren voor grote groepen leuk, makkelijk en boeiend. En wordt er met andere bedrijven binnen het GBC-netwerk samen gewerkt en kennis gedeeld en kan er gezamenlijk invulling gegeven worden aan een eventuele (toekomstige) Zero Waste-ambitie of Circulariteit-ambitie.

Voor wie?
De Circulair Inkopen Accelerator is voor iedere medewerker in de private sector, die te maken heeft met inkopen. Zowel voor inkopers van grote organisaties als voor MKB en ZZP’ers. De training is ook voor collega’s vanuit het facilitaire werkveld of ICT-beheer, die te maken hebben met inkoopvraagstukken. Ook als marktpartij is het belangrijk om te snappen wat er speelt bij de opdrachtgevers om beter te kunnen aanbieden.

Ontwikkeling en kosten
Participanten van lokale Green Business Clubs krijgen de unieke kans om deel te nemen aan deze nieuwe online training Circulair Inkopen. Het leerplatform wordt samen met GBC Nederland ontwikkeld en als deelnemer wordt je één van de koplopers die meedoet aan de Circular Inkopen Accelerator. Er gaat een fors ontwikkeltraject aan vooraf. Daarom is het belangrijk dat we een commitment hebben van minimaal 100 deelnemers voor de eerste Accelerator die medio februari 2021 plaatsvindt. Door mee te doen draag je bij aan het mogelijk maken van de lancering van de Accelerator. Het platform kan nog veel meer deelnemers aan: het enthousiasme op het platform en de mate van onderlinge kennisdeling wordt groter wanneer er meer deelnemers participeren. Van één organisatie kunnen zich meerdere deelnemers inschrijven. Voor participanten van lokale Green Business Clubs geldt een gereduceerd tarief:

Per deelnemer voor 8 modules online training Kosten per deelnemer Kosten per deelnemer vanaf 3e inschrijving
Kleine organisaties en eenmanszaken <20 mw € 650 n.v.t.
Midden- en kleinbedrijf 20-200 mw € 700 € 650
Middelgrote organisaties 200 – 500 mw € 750 € 700
Grote organisaties >500 mw € 800 € 750
Deelnemerskosten voor niet-participanten van GBC € 900

*bij grotere organisaties adviseren wij om met meerdere personen mee te doen

Bekijk hier de informatiesessie van 6 oktober terug:

Meer weten?
Sluit op 22 oktober aan bij de online informatiesessie waarin deze leermethode en het aanbod verder worden toegelicht! Of lees hier meer informatie of neem contact op met Lotte Gottschal via lotte@greenbusinessclub.nl.

Aanmelden
Meld je hieronder aan om mee te doen met de Circulair Inkopen Accelerator en start in februari/maart!