2024/04/24 geplaatst in Mobiliteit

CO2-rapportage personenmobiliteit biedt duurzame kansen

Per 1 juli 2024 gaat de CO2-rapportageverplichting voor personenmobiliteit gelden voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers. Werkgevers zoeken naar kansen om met deze rapportage duurzame keuzes te maken.

Green Business Club Nederland en NS Zakelijk organiseerden een digitale kennissessie over de rapportageverplichting om werkgevers bij te praten en kennis te delen over duurzame mobiliteitskeuzes. Tom Holla en Marthijn ter Averst van NS Zakelijk legden de rapportageverplichting uit die vanaf juli 2024 gaat gelden voor organisaties met meer dan 100 medewerkers. De rapportageplicht moet op 1 januari 2025 worden gedaan, maar dataverzameling moet in 2024 gebeuren. De Rijksoverheid bepaalt aan de hand van deze data of normering in latere jaren gaat gelden. Voor veel organisaties geldt dat de registratie per jaar wordt gedaan, zodat op 1 januari 2024 al wordt begonnen.

Benieuwd naar antwoorden op specifieke vragen? Lees ze hier.

Deze nieuwe verplichting biedt kansen voor werkgevers om het mobiliteitsbeleid te verduurzamen. NS Zakelijk biedt bijvoorbeeld met haar mobiliteitsplatform NS Go de oplossing om automatisch te voldoen aan deze wetgeving. Voor werkgevers wordt vorming van het mobiliteitsbeleid mede bepaald door kantoorgebonden maatregelen. Zijn er voldoende fietsparkeerplekken en is de aansluiting met het station optimaal? Diederik Imfeld van Green Business Club Nederland liet in de kennissessie best practices zien van lokale Green Business Clubs, waar gebiedsgerichte aanpak leidt tot verbetering van de bereikbaarheid en verduurzaming van het gebied.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die NS biedt? Lees de whitepaper hier of neem contact op met Marthijn ter Averst (marthijn.teraverst@ns.nl) en Tom Holla (tom.holla@ns.nl).