2020/11/19 geplaatst in Afval, Circulair

Circular Experience Tour in Amsterdam Sloterdijken

Green Business Club Amsterdam Sloterdijken (in oprichting) en LaBGreen De Bretten, Gemeente Amsterdam organiseren de Circular Experience Tour. Een dynamische aanpak waarin een audiotour gemaakt wordt door middelbare scholieren om te leren van en over circulaire economie. Anders gezegd: Leren en kennis delen over hoe materialen, grondstoffen en producten telkens hergebruikt kunnen worden zodat er geen afval ontstaat.

Hierbij richten we ons op 3 pijlers:

  • Verbinding tussen jeugd en ondernemers
  • Bewustwording over circulaire economie
  • De natuur van De Bretten als inspiratiebron

Wat gaan we concreet doen?

Jongeren beleven samen met ondernemers/professionals een leuke en leerzame dag. In kleine groepjes. Het concrete doel is het produceren van een luister- en kijk-item voor een publiekelijk beschikbare audio-tour. De jongeren spelen in de digitale tour een hoofdrol: zij vertellen en visualiseren het verhaal over het circulair omgaan met grondstoffen en materialen. Tevens laten zij de link zien met de natuur; daar waar afval niet bestaat.  Een excursie naar een circulair project of bedrijf maakt deel uit van de dag, evenals een ontdekkingstocht door De Bretten. Zo wordt gedurende de dag kennis gedeeld en eveneens in praktijk gebracht. De ondernemers/professionals zijn zowel begeleider als leerling. Want leren gaan we deze dag allemaal!

Dagprogramma:

Ochtend

  • Bedrijfsbezoek om circulariteit in de praktijk te zien en uitleg te krijgen
  • Ontdekkingstocht in De Bretten op zoek naar circulariteit in de natuur

Middag

  • Per groepje realiseren van de drie onderdelen voor een item voor de de audio-tour: geluidsopname, foto en video.

Na afloop zorgen we als organisatie dat de geproduceerde items toegevoegd worden aan de audio-tour. De audio-tour is gratis via mobiel beschikbaar voor iedereen en navigeert de gebruiker door De Bretten. Tijdens de wandeling komen de verschillende gerealiseerde luister- en kijk-items over circulaire economie vanzelf voorbij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Heidi Leenaarts via h.leenaarts@amsterdam.nl.

Voor Green Business Club Amsterdam Sloterdijken worden op dit moment gesprekken gevoerd om oprichting mogelijk te maken. Bent u als bedrijf gevestigd in Amsterdam Sloterdijk en geinteresseerd in duurzame samenwerking? Neem gerust contact op met Diederik Imfeld, projectmanager GBC Nederland.