Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/11/24 geplaatst in Afval, Algemeen, Circulair, Energie, Groen

CEO’s en stakeholders ontmoeten elkaar tijdens CEO-ontbijt van GBCU

Op donderdag 23 november vond het CEO-ontbijt van GBCU plaats. Een inspirerende ochtend bij The Green House  waar stakeholders en CEO’s samenkwamen, verbonden werden en kennis deelden. De werkgroepen deelden mooie ontwikkelingen met een vooruitblik naar 2024, waarmee we streven naar een duurzamer stationsgebied!

Groen Leven
Lara Simons vertelde meer over het Bomenbal. Er zijn ruim 50 bomen geadopteerd door bedrijven tijdens de GBCU Bomenveiling. Deze zijn volgend jaar op het Jaarbeursplein te bewonderen en krijgen daarna een vaste plek in het gebied.

Energietransitie
Roelant Knauff bracht de aanwezigen op de hoogte van de stappen richting een energieneutraal Utrecht Centraal. Van de campagne ‘Utrecht doe(t) het licht uit!‘ tot de gebouwenscans en het traject naar collectieve energieopwekking.

Circulair
Tirsa van der Laan gaf een update over de nieuwe koers van de werkgroep en de status van de Circulair Product Challenge, waarbij studenten van de Hogeschool Utrecht worden uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor reststromen in het stationsgebied.

Een inspirerende ochtend waar mooie verbindingen zijn gelegd om naar een duurzamer Utrechts stationsgebied toe te werken!

Meer informatie
Wil je meer hierover weten of over GBCU? Neem contact met Tirsa van der Laan via tirsa@greenbusinessclub.nl.