2021/06/08 geplaatst in Algemeen

Capelle aan den IJssel verkent oprichting vijftiende Green Business Club

Samenwerken aan lokale verduurzaming neemt een steeds grotere vlucht. Het zorgt onder meer voor aantrekkelijke vestigingslocaties, prettige en groene verblijfsomgeving voor medewerkers, trekt ‘young professionals’ aan en draagt tevens bij aan de toekomstbestendigheid van kantoorgebieden en bedrijventerreinen.  

Op 12 mei kwamen daarom gemeente Capelle aan den IJssel en organisaties uit het kantorengebied Fascinatio – Capelle aan den IJssel/Brainpark III bij elkaar om te verkennen hoe zij kunnen samenwerken op het gebied van duurzaamheid. Hierbij werd onderzocht of de aanwezige partijen een samenwerking willen aangaan binnen Green Business Club (GBC) Fascinatio. Met de mogelijke oprichting van deze GBC verwelkomen we de vijftiende lokale GBC! De kick-off van de viertiende lokale GBC, GBC Amsterdam Sloterdijken, zal begin juli plaatsvinden.

Tijdens de online bijeenkomst werd onderzocht hoe alle partijen tegenover deze samenwerking staan en werd er geïnventariseerd welke (gezamenlijke) duurzaamheidsambities en -projecten mogelijk zijn. De aanwezige partijen waren zeer positief over mogelijk samenwerking binnen GBC Fascinatio en zien kansen rondom de thema’s Energie, Mobiliteit & Logistiek, Klimaatadaptatie en Circulair & Afval. Deze thema’s vormen het uitgangspunt voor projectgroepen waarbinnen participanten aan de slag gaan met concrete projecten. Op 8 juli wordt een inhoudelijke werksessie georganiseerd om verder op de thema’s en de eerste projecten in te gaan en de rol van de founding partners verder te bepalen.

Wilt u meer informatie, of heeft u interesse om mee te doen met GBC Fascinatio? Neem dan contact op met Eline Kik via eline@greenbusinessclub.nl.