Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/11/10 geplaatst in Energie

Campagne ‘Zuidas doe(t) het licht uit’ maakt impact

Bij NOS, Trouw, NPO Radio 1, NPO Radio 4 en het Jeugdjournaal voor iedereen te zien: we willen het licht met elkaar uit hebben buiten kantooruren. In Zuidas en daarbuiten moet het licht uit! Wat een media-aandacht voor het project en wat goed dat de urgentie door iedereen wordt gevoeld en dat het leeft. Multitenant gebouwen en meerdere participanten doen al mee zoals de vele advocatenkantoren. De Vrije Universiteit is bezig met een lichtplan & het WTC zet zich als beheerder in voor de campagnedoelen om de Zuidas donker te krijgen. Sluit je aan!

Afgelopen nacht zijn we opnieuw het gebied in getrokken om foto’s te maken van een al meer donkere Zuidas!
Ook al levert het nachtelijk licht imposante beelden, participanten van Green Business Club Zuidas willen een Zuidas waar structureel géén onnodige lichten branden tussen 23.30 uur en 6.00 uur. Van kantoorruimtes tot lege bedrijfsrestaurants, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: het licht kan uit als er niemand is. Dit bespaart energie én kosten en is daarnaast fijn voor de bewoners in en rond Zuidas. Dit is onderdeel van de Ambitieverklaring 2021 – 2025.

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht zet zich al jaren in voor een donkere nacht. Eind oktober bundelden we als opnieuw krachten met Natuur- en Milieufederatie en we werken aan structureel donkere kantoorgebieden tussen 23:30 en 06:00 uur. Daar blijft het niet bij. Zuidas doe(t) het licht uit is stap 1 van de kantorenaanpak. Dit is onderdeel van de aanpak van het Actienetwerk 15% Gas terug, bestaande uit onder meer Amsterdam Economic Board, City of Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam en Green Business Clubs dat zich inzet voor 15% energiebesparing met concrete acties. Dit initiatief won laatst een Bloomberg Philanthropies Award.

‘Zuidas doe(t) het licht uit’ in de media
NOS, Trouw, NPO Radio 1, De Menselijke Maat bij NPO Radio 4 en het Jeugdjournaal: het was voor iedereen te zien en te beluisteren. De urgentie wordt door iedereen gevoeld en het leeft enorm. 
In Zuidas en daarbuiten moet het licht uit. De urgentie van energie besparen in de huidige crisis is voelbaar. Meerdere multitenant gebouwen en participanten in Zuidas doen de lichten uit. Sluit je aan en doe het licht uit. Laat het weten via het aanmeldformulier!

Eerste kennissessie naar nog meer impact: klimaatsystemen
De volgende stap, die nog meer impact gaat maken op het energie besparen is een bewustzijn over en aanpassingen in de klimaatinstellingen binnen kantoren. Een eerste kennissessie hierover vond vorige week plaats met ruime dertig organisaties die deelnamen. ING deelde hun ervaringen en dertien van de aanwezige bedrijven deden al aanpassingen (temperatuur), binnenkort volgt verdere inventarisatie. Want, échte impact maken we daar!

Onderstaande bedrijven doen al mee met Zuidas doe(t) het licht uit: