Gepost door Green Business Club - Bunnik
2023/06/13 geplaatst in Energie

Bunnik doet het licht uit!

Ook Green Business Club Bunnik doet mee met het uitschakelen van onnodige verlichting bij bedrijven gedurende de nacht. Als onderdeel van dit project heeft filmmaker Marc van Weeren een film gemaakt over hoe het in Bunnik gesteld staat met de nachtelijke verlichting bij bedrijven. Gelukkig is er al veel uit, maar het kan natuurlijk altijd beter. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om zo veel mogelijk energie te besparen.

Samen met vijf anderen GBC´s is GBC Bunnik geselecteerd om extra werk te maken van energiebesparing in de gebouwen. Door middel van drie stappen zijn wij aan de slag gegaan met verschillende manieren van energie besparen. De eerste stap is zichtbare energieverspilling die wordt uitgevoerd aan de hand van het `lichten-uit-project´. Tijdens de tweede stap wordt er gekeken naar de energieverspilling die juist niet zichtbaar is, zoals het correct instellen van het klimaatsysteem. Het derde onderdeel bestaat uit het maken van routekaarten om inzicht te krijgen in de huidige prestaties en de kansen voor energiebesparing te vergroten.

Doe ook mee!
Wij roepen dan ook zo veel mogelijk bedrijven op om deel te nemen aan dit project. Ook bedrijven die geen participant zijn van GBC Bunnik kunnen zich aanmelden. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat er in Bunnik zoveel mogelijk lichten uit zijn tussen 23:30 en 06:00.

Mee doen? Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie
Wil je meer weten over Bunnik doet het licht uit? Neem dan contact op met Ragnhild Scheifes via bunnik@greenbusinessclub.nl.