Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2024/02/26 geplaatst in Circulair

Breng je laptop naar de Laptopdag: Geef nieuw leven aan oude laptops en maak een verschil!

Op 18 april staat de Utrechtse Uitdaging klaar om laptops in te zamelen in de lobby van het WTC Utrecht. Op deze dag kun je jouw afgeschreven of kapotte laptop doneren aan het project “Opgelapt” van de Utrechtse Uitdaging. Met jouw hulp krijgen deze laptops een tweede leven bij mensen die ze echt nodig hebben. Denk hierbij aan cliënten van de Voedselbank, cursisten van Digiwijs 3.0, cliënten van WIJ 3.0, vluchtelingen en andere Utrechters die moeite hebben met digitaal meedoen in onze samenleving.

Jouw donatie maakt het verschil
Zakelijk of privé? Dat kan allebei. Heb je thuis een privé laptop liggen die je niet meer gebruikt? Zorg dat je alle persoonlijke gegevens ervan afhaalt en lever dan je laptop in.

Klinkt dit ook als een interessante bestemming voor afgeschreven zakelijke laptops? Ga in gesprek met je IT-afdeling over de mogelijkheden om aan deze actie mee te doen! Het doneren van zakelijke laptops draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kan worden ingezet voor Social Return on Investment. Heeft je bedrijf een SROI-verplichting? Voor elke gedoneerde laptop mag € 250,- worden opgevoerd.

Kom in actie en doneer je laptop tijdens de laptopdag!

  • Wanneer: donderdag 18 april
  • Tijd: tussen 08:00 – 18:00 kun je laptops inleveren
  • Locatie: Lobby WTC Utrecht, Stadsplateau 2

Wij dagen alle ondernemers en particulieren uit deel te nemen aan deze actie. Samen hebben we de kracht om een blijvende impact te maken. Doe je mee? Ons team staat in de lobby voor je klaar!

We verwelkomen elke gift met open armen, maar het is belangrijk dat de gedoneerde laptops nog Windows 10 of MacOS Monterey kunnen draaien. MacBook Air/Pro graag hooguit vanaf bouwjaar 2015.

Persoonlijke gegevens en informatie veilig verwijderen voordat je je laptop inlevert? Klik hier voor instructies.
Het opschonen van je laptop kan eventueel ook door de projectgroep Opgelapt worden gedaan.

Meer informatie
Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Steven van der Jagt via wgcirculair@greenbusinessclub.nl.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de Utrechtse Uitdaging in samenwerking met Industrievereniging Lage Weide, Tussenvoorziening, WIJ 3.0 en Macleasy. De doneer je Laptop-dag wordt ondersteund door WTC Utrecht en Green Business Club Utrecht Centraal.