Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2024/04/12 geplaatst in Groen

Bomenbal Utrecht: De bomen zijn in de stad

Hoera, de bomen zijn al in de stad! Hoefakker heeft de bomen voor Bomenbal Utrecht al in bakken geplaatst en ze staan te acclimatiseren op het depot bij de Croeselaan.

Ruim zestig bomen zijn geplaatst op een braakliggend stuk bij de Croeselaan. Deze staan te acclimatiseren en komen op 22 april te staan op het Jaarbeursplein voor de opening van het Bomenbal Utrecht.

Groene stadsoase
De mix aan boomsoorten en de planten in de bakken zullen de biodiversiteit in het versteende stukje centrum een prachtige aanblik én een boost in biodiversiteit geven. Bijvoorbeeld de Zilverberk die met zijn zaden vogels aantrekt en de Spaanse Aak die schaduw biedt voor verschillende dieren. Vanuit de Klimaatadaptatie studie die de werkgroep Groen Leven in 2022 heeft laten uitvoeren, ontstond de wens voor meer groen in de binnenstad voor mens én dier: en zo is het het Bomenbal Utrecht ontstaan om dit verlangen naar groen, te realiseren.

Bomenbal-week
In de openingsweek van Bomenbal Utrecht zijn er diverse activiteiten georganiseerd, met als start op 22 april waar de wethouder Groen, Linda Voortman het komt openen. Wil je alles weten over biodiversiteit? Dan is er op dinsdag 23 april de Zadenmarkt die vrij toegankelijk is. Op woensdag 24 april nodigt gemeente Utrecht je van harte uit voor een lunchwandeling, zodat je meer groene weetjes te horen krijgt over de stad. En ben je benieuwd hoe de bomen van het Bomenbal Utrecht klinken? Kom dan naar het Boomconcert op woensdag 24 april waar de frequenties via sensoren in de boombladeren en de grond, worden doorvertaald naar geluidsgolven die hoorbaar zijn jou! Als afsluiter is er op donderdag 25 april het Bomenbalgala: dus nodig je collega’s uit en proost met ons mee op het Bomenbal Utrecht en waag een dansje tussen het groen!

Eigen activiteit
Heb jij al een activiteit geregeld voor je collega’s, klanten of netwerk uit het Balboekje? We hebben  vijf kant-en-klare activiteiten voor je klaar staan, maar je kan ook kiezen voor een vrijblijvende speeddate met onze programmamaker Joyce Roskamp voor de mogelijkheden!