Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2019/03/14 geplaatst in Energie

Bestuur GBC Rotterdam Alexander trots op ‘hun’ Powernest!

Sinds vorige week staat er op het dak van het Zadkine  | Techniek College Rotterdam een zonne- en windenergie turbine. Dit Powernest, ontworpen door IBIS Power, is in bezit van Rabobank Rotterdam. Het dak van het gebouw van Rabobank bleek niet geschikt, dus zocht Rabobank contact met Zadkine.  Naast dat het Powernest energie opwekt voor  omgerekend zeven huishoudens, ontwikkelt hetZadkine een onderwijsprogramma rondom het project.

Vrijdag 8 maart was de feestelijke lancering.Er waren korte speeches van betrokkenen. Marco Bunk, voorzitter van GBC Rotterdam Alexander: “Met deze GBC willen we doen en niet te veel praten. Binnen een half jaar staat dit Powernest op het dak, een prachtig voorbeeld van synergie die te behalen valt door samenwerking. Ik sta hier als een trotse voorzitter!” Doekle Terpstra sprak als voorzitter van Techniek Nederland over de bijzondere locatie voor een dergelijke technische innovatie, waardoor het opgenomen wordt in het onderwijs programma. Namens gemeente Rotterdam was wethouder Arno Bonte er: “De energietransitie staat voor Rotterdam om nummer één. Dit is een unieke pilot die bij slagen een grote belofte is voor de stad!”

Na de speeches liep het gezelschap naar buiten, om het Powernest van dichterbij te bekijken. De harde wind gooide roet in het eten, de daadwerkelijke plaatsing gebeurde pas later die avond. De feestelijke lancering trok ruim 100 geïnteresseerden. GBC Rotterdam Alexander houdt hen en anderen op de hoogte van de resultaten van het Powernest.