2021/09/30 geplaatst in Algemeen

Bedrijventerrein Fascinatio Capelle a/d IJssel gaat voor duurzaam!

Samenwerken aan lokale verduurzaming. Dat is waar veel bedrijven op bedrijventerrein Fascinatio mee aan de slag willen. Het zorgt onder meer voor aantrekkelijke vestigingslocaties, prettige en groene verblijfsomgeving voor medewerkers, trekt ‘young professionals’ aan en draagt tevens bij aan de toekomstbestendigheid van kantoorgebieden en bedrijventerreinen.

Thema’s
Op maandag 4 oktober gaan bedrijven, gevestigd op bedrijventerrein Fascinatio, met elkaar in gesprek over de mogelijke ambities en projecten waarmee zij binnenkort aan de slag willen gaan. Dit valt dan binnen het collectief van de in oprichting zijnde Green Business Club (GBC) Fascinatio. Thema’s die hierbij centraal staan, zijn onder andere: mobiliteit, energie, afval/circulair en klimaatadaptatie/vergroening.

Inhoudelijke werksessie
Met behulp van financiële ondersteuning vanuit de provincie Zuid-Holland en gemeente Capelle a/d IJssel helpt GBC Nederland de lokale ondernemers bij het vormen van hun eigen collectief. Voor de zomer is de groep voor het eerst samengekomen in een energieke bijeenkomst. Dit vroeg om een vervolg in de vorm van een inhoudelijke werksessie die op 4 oktober staat gepland. Tijdens deze werksessie wordt er ingegaan op  uit twee onderdelen:
• Stilstaan bij de vorm: rolverdeling, voorwaarden (o.a. vast te stellen participantenbijdrage), samenwerking met de gemeente en samenwerking/ondersteuning vanuit GBC Nederland.
• Maar de nadruk komt te liggen op de inhoud: wat zijn de meest kansrijke ambities en projecten om mee aan de slag te gaan en kunnen we hiervoor al de eerste stappen benoemen?

Interesse om aan aanwezig te zijn bij de werksessie? Stuur een mail naar Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl