Gepost door Green Business Club - Rotterdam Centrum
2021/02/10 geplaatst in Algemeen

Bedrijven werken samen aan de verduurzaming van Rotterdam Centrum

“Green Business Club Rotterdam Centrum werkt aan een klimaatneutrale stad op z’n Rotterdams: handen uit de mouwen en concreet aan de slag. Ik zie uit naar de verdere samenwerking.” aldus Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie van gemeente Rotterdam, tijdens de officiële start van Green Business Club (GBC) Rotterdam Centrum op dinsdag 9 februari. Founding partners van het initiatief ABN Amro, Loyens & Loeff, Robeco, WTC Rotterdam, APPM, Rabobank, Postillion Hotels en gemeente Rotterdam, gaan samenwerken om hun bedrijf en het gebied te verduurzamen door kennis te delen en concrete projecten uit te voeren.

De founding partners voegen gelijk daad bij het woord en presenteerden tijdens de digitale aftrap de eerste plannen waarmee GBC Rotterdam Centrum de aankomende tijd aan de slag gaat. Robin Koorevaar, voorzitter GBC Rotterdam Centrum en Relatiemanager ABN Amro: “GBC Rotterdam Centrum is maar liefst de dertiende lokale Green Business Club en gaat zich richten op de thema’s Energie, Mobiliteit & Logistiek, Klimaatadaptatie en Afval & Circulair. Green Business Club staat voor doen! Deze thema’s vormen het uitgangspunt voor vier projectgroepen waarbinnen de aangesloten partijen aan de slag gaan met concrete projecten.’’ Van het maken van een routekaart voor de transitie naar energieneutraal, het vergroenen van de mobiliteit in Rotterdam Centrum, een gezamenlijke aanpak in het hoogwaardig laten verwerken van afvalstromen tot het plaatsen van waterbergende groene daken en geveltuinen; alle aangesloten partijen staan te trappelen om van start te gaan!  

De thema’s waarmee GBC Rotterdam Centrum aan de slag gaat, sluiten naadloos aan bij de speerpunten van de gemeente. Gemeente Rotterdam heeft hoge ambities als het gaat om verduurzaming en is daarom ontzettend blij met de lancering van deze duurzame samenwerking.

Binnen Rotterdam Centrum ligt de focus op de ‘Z’ die wordt gevormd door het Weena, de Coolsingel en de Blaak. Dit naar aanleiding van de locaties van de founding partners en met het oog op de ambities en projecten waarmee GBC Rotterdam Centrum aan de slag wil. Deze scope is bovendien zeer geschikt voor de uitvoering van gezamenlijke projecten gericht op de verduurzaming van (het gebruik van) de kantoren in het gebied.

Rick van der Velden, partner Loyens & Loeff en penningmeester GBC Rotterdam Centrum: “In samenwerking met andere bedrijven werken aan duurzaamheid past bij onze visie dat duurzaam ondernemen de grenzen van het eigen bedrijf overstijgt. Het biedt de mogelijkheid om best practices te delen en verder te ontwikkelen. Het gezamenlijke doel: een “groener” Rotterdam Centrum.”