Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/09/22 geplaatst in Groen, Klimaat

Bedrijven in Utrecht dragen bij aan een groenere stad door adoptie van bomen

Niet één of twee, maar liefst vijftig bomen werden geveild tijdens de GBCU Bomenveiling op 21 september voor het Bomenbal. Verschillende lokale bedrijven hebben één of zelfs meerdere bomen geadopteerd. De vijftig groene aanwinsten zijn het komende jaar van mei tot en met september 2024 te bewonderen tijdens het Utrechtse Bomenbal naast het Beatrix Theater op het Jaarbeursplein. Daarna krijgen de bomen een vaste plek in het gebied.

Het initiatief wordt georganiseerd door GBC Utrecht Centraal, in nauwe samenwerking met lokale ondernemers en organisaties om het stationsgebied van Utrecht te vergroenen. Het Bomenbal, mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Utrecht, markeert een belangrijk onderdeel van een grootschalig masterplan gericht op het verminderen van hittestress en wateroverlast in dit gebied. Terwijl het Jaarbeursplein wordt omgetoverd tot een groene stadsoase. Zo ervaart iedereen welke positieve invloed groenvoorzieningen kunnen hebben in een stedelijke omgeving.

GBCU Bomenveiling een succes
In het Beatrix Theater werden donderdagmiddag maar liefst vijftig bomen geveild! Verschillende lokale bedrijven hebben één of zelfs meerdere bomen geadopteerd: Trekkingsgebied 60a, 59, 55, 60c en 60b met onder andere Movares, NS, Gemeente Utrecht, Jaarbeurs, Creative Valley, Rabobank, Rijkskantoor de Knoop & ProRail, Stadswerk, Hoefakker, Beursplein, JDE, APPM, EBN b.v., Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Central Park, Seats2Meet en SPIE. Een mooi resultaat!

De geadopteerde bomen worden elk voorzien van een naambordje met de naam van de adoptant.

Adopteer ook een boom
Zo hopen we niet alleen de stad te verfraaien, maar ook de gemeenschap te inspireren over de positieve effecten van groen. Wil je ook een boom adopteren? Er zijn nog een paar bomen beschikbaar! Kijk hier voor meer informatie en voorwaarden.

Wil je een boom adopteren? Dat kan via dit formulier!

Heb je vragen? Neem contact op met Tirsa van der Laan via tirsa@greenbusinessclub.nl.

Foto’s zijn gemaakt door: Ritchie Damwijk