Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2018/09/14 geplaatst in Afval, Circulair, Event

Bedrijfsleven Beatrixkwartier tekent intentieverklaring ter vermindering afval

Donderdag 13 september kwamen diverse bedrijven uit het Beatrixkwartier samen tijdens de eerste editie van de WTC MeetUp en aftrap van het Circulaire programma, georganiseerd door de Green Business Club Beatrixkwartier en het WTC. Hier ondertekenden Haagse ondernemers en de gemeente Den Haag een intentieverklaring om gezamenlijk restafval te verminderen en om voor eind 2019 gezamenlijk de eerste stappen te maken om dit proces in gang te zetten.

Onder begeleiding van Volvo Ocean Race-finalist Simeon Tienpont tekenden o.a. directeuren van WTC The Hague, RVO, MN, PostNL, Jacobs, FMO, Innovation Quarter, Belastingdienst, Bouwinvest en The Hague Business Agency de overeenkomst. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland 60 miljoen kilo afval per jaar wordt weggegooid waarmee 73 miljoen euro aan grondstoffen wordt verspild. Maar liefst 20% van dit afval is afkomstig van kantoren.

Eveline Steenbergen, Managing Director WTC The Hague, opende de eerste editie van de WTC Meet Up! waarna ‘The Makers’ Arjen van ’t Klooster (Voorzitter Green Business Club Beatrixkwartier), Roy van Baarsen (The Great Bubble Barrier) en Simeon Tienpont (Nederlandse zeiler team AkzoNobel, finalist Volvo Ocean Race) een toelichting gaven over de gevolgen als we niets doen aan het reduceren van (plastic)vervuiling en hoe we zelf een eerste stap kunnen zetten. Vervolgens werd door verschillende bedrijven uit het Beatrixkwartier, hét business district van Den Haag, een intentieverklaring getekend met als doel om voor eind 2019 een eerste stap te maken om restafval te verminderen.

Voorzitter Arjen van ’t Klooster, Facility Manager MN: “De afgelopen jaren hebben we met Green Business Club Beatrixkwartier al verschillende mooie resultaten behaald. De verschillende GBCB leden in het gebied weten elkaar steeds beter te vinden, de kracht van samenwerking en netwerken  maakt invulling geven aan onze duurzame ambities een stuk makkelijker. In mijn rol als nieuwe voorzitter kijk ik er naar uit om ook op het gebied van circulariteit en afval gezamenlijke successen te boeken. Met deze intentieverklaring wordt weer een goede stap gezet. De ambities reiken verder, schoon transport middels een slimme logistieke hub en de energietransitie vragen om verdere samenwerking.”

Komende maanden volgt een programma rond het thema circulair georganiseerd door de Green Business Club Beatrixkwartier, RVO en Gemeente Den Haag. Aan de hand van diverse thema’s zullen bedrijven bij elkaar komen, zal kennis worden gedeeld en naar het Beatrixkwartier worden gehaald. Heb je als bedrijf interesse om ook deel te nemen aan dit project, of wil je graag meer informatie mail dan naar beatrixkwartier@greenbusinessclub.nl.