Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/03/02 geplaatst in Algemeen

Aspirant raadsleden ontmoeten de Amsterdamse Green Business Clubs

Op 16 maart aanstaande zijn de gemeenteraadsverkiezingen en zien we oude bekenden of nieuwe gezichten terug in de Amsterdamse raad. Green Business Club (GBC) Amsterdam Zuidas en Sloterdijken werken goed samen met de gemeente, maar de lijntjes kunnen hier en daar korter. Daarom organiseerden GBC Zuidas en Sloterdijken op 15 februari jl. een online werkbezoek voor aspirant raadsleden.

Het programma stond in het teken van het bieden van inzicht in alles wat er speelt op het gebied van duurzaamheid in de gebieden Zuidas en Sloterdijk en hoe de verschillende stakeholders hierin meewerken.

Samenwerking begint bij ontmoeting
Tijdens het online werkbezoek waren VVD, GroenLinks en D66 vertegenwoordigd en wat een enthousiasme ontstond er vanuit de groep. Er was tijd te kort voor alle vragen gericht op thema’s als lobby, samenwerking met het MKB, subsidies als versneller en het nut van scans. Alle potentiële raadsleden boden hun hulp hierbij aan: waar lopen de GBC’s tegenaan en waarbij zou de raad kunnen helpen?

Bijzonder nuttig om elkaar te ontmoeten, ook voor de toekomst. Samenwerking is immers de weg naar versnelling van de transitie en samenwerking begint bij ontmoeting.

Meer informatie
Wil je meer informatie over dit werkbezoek of over Green Business Club Amsterdam Zuidas? Neem contact op met Eline Kik via zuidas@greenbusinessclub.nl

Wil je meer weten over Green Business Club Amsterdam Sloterdijken? Neem contact op met programmamanager Ragna van Damme, via ragna@greenbusinessclub.nl