Gepost door Green Business Club Amsterdam - Zuidoost
2024/04/12 geplaatst in Algemeen

Andro Bottse in Zuidas Today Talksow: Niet lullen maar poetsen! Met kleine inspanningen kun je een grote impact maken op het gebied van duurzaamheid

Wist je dat het bedrijventerrein van Amsterdam Zuidoost de hoogste omzet per vierkante meter van heel Nederland genereert? In de laatste uitzending van Zuidas Today, gepresenteerd door Ruth Jansen, vertelt Andro Bottse, programmamanager van GBC Amsterdam Zuidoost, meer over de zojuist opgerichte club.

Vier jaar geleden was Andro medeoprichter van CoForce (samen sterk) in het bewonersgebied van Amsterdam Zuidoost om burgers aan te moedigen om aan energiebesparing te werken. Op een gegeven moment ontstond in het bedrijvengebied van Amsterdam Zuidoost het idee om ook een Green Business Club op te richten. In goede samenwerking met Eline Kik van GBC Nederland is GBC Amsterdam Zuidoost recent opgericht.

Andro Bottse: “Er wordt in Nederland veel beleid gemaakt, maar om daadwerkelijk impact te hebben, moet je actie ondernemen. Niet alleen lullen, maar ook poetsen! Samen met bedrijven gaan we aan de slag: met campagnes om ’s nachts de verlichting uit te schakelen, door tegels te wippen en groen terug te plaatsen en de hittestress aan te pakken, werken we aan het verminderen van netcongestie en we gaan het aantal laadpalen uitbreiden.”

Bekijk nu de uitzending met Ruth Jansen en ontdek het inspirerende verhaal van Andro om elkaar te empoweren! Interview met Andro start vanaf minuut 17:00.