2024/04/23 geplaatst in Afval, Circulair

Anders inkopen in de praktijk | Inspirerende cases

Zero waste begint bij anders inkopen. Deze zevende digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland in samenwerking met VANG Buitenshuis stond in het teken van inkoop. Cruciaal onderdeel van het realiseren van een circulaire en duurzame bedrijfsvoering én nieuwe spelers een kans te geven binnen de afvalmarkt.

Af te lezen aan het hoge aantal geïnteresseerden is dit thema top of mind bij veel organisaties. Met drie voorbeelden uit de praktijk deden deelnemers kennis op over hoe je concreet aan de slag kunt, van koffie tot printen, maar ook hoe je met het anders inrichten van een aanbesteding voor afvalinzameling en -verwerking, andere vragen en dus antwoorden vanuit de markt kunt krijgen.

Circulair Inkopen Training
Zelf aan de slag met circulair inkopen in de praktijk? Doe vanaf september mee met de Circulair  Inkopen Training ontwikkeld door PHI Factory. Met deze hands on training maken deelnemers zich de theorie van circulair inkopen eigen en brengen ze deze direct in de praktijk met hun eigen pilot project. Momenteel doorlopen onder andere inkopers vanuit Achmea, Tilburg University, Rabobank, EBN, ProRail en Movares de training. Lees meer.

Terugkijken en presentaties
Willem van Leeuwen, Facility Service Manager, FMO |Nieuw koffiecontract (Presentatie)
Remko Klomps, Client Service Manager, Achmea | Verduurzamen van alles omtrent printwerk (Presentatie)
Maurice Goudsmith, Categoriemanager, Rijksoverheid | Apart aanbesteden afvalverwerking en – logistiek (Presentatie)

Terugblik naar eerdere sessies:

Een idee voor een volgende kennissessie? Neem contact op met Nina van den Berg | nina@greenbusinessclub.nl.