Views Navigation

Event Views Navigation

Today

Kennissessie koffiebeker GBC X VANG

Online

Een digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de derde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken). Ditmaal over de koffiebeker! De wegwerpkoffiebeker: voor iedereen die zich bezighoudt met afval & circulariteit binnen de dienstensector een neverending story... Niet gek, als... Read more »

GBC Sloterdijken participantenlunch

Arup Naritaweg 118, Amsterdam

Zet de datum vast in je agenda. Green Business Club Sloterdijken luncht samen op 13 december! Één van onze participanten, Arup, heeft ons uitgenodigd voor een lunch. Samen met andere participanten én geïnteresseerden blikken we terug op afgelopen jaar, geven we een update over de projecten waar hard aan wordt gewerkt en kijken we vooruit... Read more »

De Zuidas Kerstlunch

Circl Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam, Nederland

De jaarlijkse Zuidas Kerstlunch vindt ook dit jaar plaats! Green Business Club (GBC) Zuidas en Zuidas Today organiseren de volgende editie en vindt plaats op donderdag 15 december van 12:00 - 13:30 uur. Op 15 december vindt de volgende Zuidas Kerstlunch plaats in Circl. Klanten van de Voedselbank, oudere bewoners van Zuid & Buitenveldert en... Read more »

Eindejaarsbijeenkomst GBC Eindhoven Spoorzone

Temporary Arts Centre (TAC) Vonderweg 1, Eindhoven

Een korte terugblik, vooruitkijken en een inhoudelijke kennis- en inspiratiesessie! Het komt allemaal aan bod tijdens de eindejaarsbijeenkomst van Green Business Club (GBC) Eindhoven Spoorzone op donderdag 15 december 2022. De bijeenkomst staat in het teken van een terugblik, vooruitkijken en een inhoudelijke kennis- en inspiratiesessie. De bijeenkomst vindt plaats in het Temporary Arts Centre,... Read more »

Opening I Light U

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

In januari is er weer lichtkunst in het stationsgebied. Vanuit de werkgroep Energietransitie zijn we ook betrokken om zo onze duurzame boodschap in de slipstream mee te nemen, met onze campagne ‘Mag het licht uit’. We doen speciaal voor I light U een extra oproep aan jullie om extra verlichting uit te doen tijdens I Light... Read more »

Symposium: Van Ambitie tot Aanpak – Klimaatadaptatie

CIRCL Amsterdam

Met grillige piekbuien, droogte en hittestress zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder. Lokale Green Business Clubs (GBC’s) richten hun programma in met projecten die klimaatverandering moeten tegengaan (minder CO2 uitstoot), maar ook klimaatadaptatie staat bij veel lokale GBC’s en soortgelijke samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij: welke maatregelen kunnen genomen worden en... Read more »

Circulair Inkopen Accelerator | Informatiesessie

Online

Aan de slag met circulair inkopen! Ja graag, maar hoe?! De Circulair Inkopen Accelerator biedt handvatten voor elke inkoopprofessional. Dit is een online leermethode ontwikkeld door PHI Factory die alle waardevolle kennis over circulair inkopen voor iedere professional op de eigen werkplek toegankelijk maakt. Zo kan ieder bedrijf gemakkelijk aan de slag met duurzamer en circulair inkopen.... Read more »

Circulaire Markt van de Duurzame Leverancier

Movares Daalseplein 100, Utrecht, Nederland

Inspiratie opdoen over circulaire producten en diensten? Dat kan! Kom naar de circulaire markt van De Duurzame Leverancier op donderdag 16 maart waar duurzame koplopers jou meer over hun circulaire producten en diensten vertellen! Tijdens deze markt laten duurzame koplopers hun circulaire producten en diensten aan je zien. Je leert hoe zij dit hebben aangepakt,... Read more »

Start tweede groep: Circulair Inkopen Accelerator

Online

Aan de slag met circulair inkopen! Ja graag, maar hoe?! De Circulair Inkopen Accelerator biedt handvatten voor elke inkoopprofessional. Dit is een online leermethode ontwikkeld door PHI Factory die alle waardevolle kennis over circulair inkopen voor iedere professional op de eigen werkplek toegankelijk maakt. Zo kan ieder bedrijf gemakkelijk aan de slag met duurzamer en circulair inkopen.... Read more »

Bijeenkomst: Duurzaam ondernemen en de energietransitie

Keytoe Doctor Kuyperkade 28, Maassluis

De prijzen van olie en gas stijgen tot ongekende hoogtes. Wereldwijd breken bosbranden uit, vinden hittegolven plaats, zien we de zeespiegel stijgen en hebben veel landen last droogte. De wereld staat in brand! Letterlijk en figuurlijk. Tijd om de krachten te bundelen en aan de slag te gaan met een versnelling van de energietransitie door... Read more »

Lancering Green Hotel Club

Koninklijk Instituut Tropen

Naast de lokale Green Business Clubs, start op 28 maart een nieuw initiatief: Green Hotel Club. In plaats van ondernemers in een bepaald gebied die samen duurzame initiatieven ondernemen, is het nu een specifieke branche die elkaar opgezocht heeft en samen gaat werken en mooie projecten en thema's. De stichting Green Hotel Club (GHC) is... Read more »

Young Green Business Club Zuidas netwerkborrel

Accenture Gustav Mahlerplein 90, Amsterdam, Nederland

Altijd al willen meedenken over de verduurzaming van Zuidas? Kom dan op 30 maart van 17:00 - 19:00 uur naar de volgende Young GBC Zuidas netwerkborrel, wordt geïnspireerd en maak kennis met andere young professionals! Aanmelden kan hier Achtergrond GBC Zuidas spant zich met 70 organisaties gevestigd in Zuidas al 11 jaar in voor een... Read more »

Verkenning GBC Kop van Zuid

Deloitte Rotterdam Wilhelminakade 1, Rotterdam

Op initiatief van Deloitte, Uniglobe Alliance Travel, TBI en Green Business Club Nederland, worden de mogelijkheden verkend voor het oprichten van een Green Business Club Kop van Zuid. Hiermee onderzoeken we hoe binnen thema's als Mobiliteit, Leefbaarheid en Energie kennis kan worden gedeeld en deze kan worden omgezet in concrete (gezamenlijke) projecten om de Kop... Read more »

Kennissessie Afvalpreventie GBC x VANG

Online

Een digitale kennissessie op 11 mei 2023 van 10:00 tot 11:30 georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de vierde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken en #3 De koffiebeker). Ditmaal gaat het over afval preventie! De route naar Zero Waste is... Read more »

Online kennissessie EU-Taxonomy (in relatie tot SFDR en CSRD)

Online

CSRD, EU-Taxonomy, SFDR; de wet- en regelgeving rondom verduurzaming wordt steeds complexer en uitgebreider voor bedrijven. Green Business Club (GBC) Nederland organiseert in 2023 i.s.m. een aantal partners een reeks online kennissessies om participanten van alle 17 GBC's hierin te ondersteunen met kennis en mogelijkheden. Om te beginnen met een sessie verzorgd door landelijk GBC-partner... Read more »

Groene Dakdiner

Allen & Overy

Op 13 juni vindt de derde editie van het Groene Dakdiner plaats! Een diner op grote hoogte voor eigenaren, beleggers, ontwikkelaars en beheerders van gebouwen in Amsterdam Zuidas. Tijdens deze avond maken zij kennis met de vele voordelen van een groen, blauw en/of geel dak en zullen zij deze zelf beleven. Het volledige programma volgt... Read more »

Presentatie Routekaarten Versneld Energie Besparen GBC Fascinatio

n.t.b.

Goed nieuws! De routekaarten van de deelnemende participanten van het project Versneld Energie Besparen zijn klaar en worden op 23 juni gepresenteerd door Luuk Moerenhout van Equans. Met het opstellen van een routekaart vergroot je het inzicht in de huidige prestaties van de gebouwen en kansen voor energiebesparing. Zes lokale GBC’s buiten de MRA maken... Read more »

Eindpresentatie Gebouwenscans GBC Beatrixkwartier

FMO the Dutch entrepreneurial development bank

Afgelopen periode heeft Equans in opdracht van Green Business Club (GBC) Beatrixkwartier data verzameld bij drie verschillende kantoor- participanten. Hoewel ook het voorkomen van onnodige brandende verlichting zorgt voor energiebesparing, valt ook impact te maken door aanpassingen aan de klimaatsystemen. Equans presenteert deze middag de resultaten van het onderzoek in een adviesrapport (de gebouwenscan, pandpaspoort)... Read more »

Landelijke GBC Safari 2023

Bunnik; exacte locatie n.n.b.

Ook dit jaar brengen we het gehele GBC-netwerk bij elkaar en gaan we weer op Safari! Oftewel, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten tijdens de zevende editie van dit evenement waarbij we een kijkje nemen bij een van de 17 lokale Green Business Clubs (GBC). Participanten en samenwerkingspartijen zijn dit jaar welkom bij GBC Bunnik. Wanneer:... Read more »

Online Kennissessie: Koel minder Koel!

Online

Weet jij hoeveel een airconditioning aan energie verbruikt? En in welk klimaat je werknemers het beste werken? Hoe koel wil je het binnen hebben met die hitte buiten? En welke alternatieven kennen we om het binnen koel te houden terwijl het buiten steeds warmer wordt? GBC Zuidas en GBC Sloterdijken slaan de handen ineen met... Read more »

Werksessie Green Business Club Kop van Zuid

Deloitte Rotterdam Wilhelminakade 1, Rotterdam

Op initiatief van Deloitte, TBI en Uniglobe Alliance Travel zijn afgelopen jaar de kansen verkend voor een Green Business Club op de Kop van Zuid: een samenwerkingscollectief gericht op de verduurzaming van het gebied, de gebouwen en bedrijfsvoering van betrokken organisaties. Doen staat hierin voorop. De uitkomst van deze verkenning: er is veel enthousiasme en... Read more »

VANG Buitenshuis Lunchlezing

Online

Alleen toewerken naar een circulaire bedrijfswerking is mogelijk, maar samen met andere bedrijven is in sommige gevallen nuttiger! Door samen op te trekken zorg je voor meer kennisdeling, inspiratie en daadkracht. In dit online uurtje delen Thijs Koster (Green Hotel Club) en Inge Helder (Gemeente Den Haag) hun praktijkervaringen. Thijs Koster is programmamanager van Green... Read more »

De GBCU Bomenveiling

n.t.b

Op 21 september 2023 vindt de GBCU Bomenveiling plaats. Als participant van de Green Business Club Utrecht kun je nu al een of meerdere bomen adopteren. Jouw bomen worden onderdeel van het Utrechtse Bomenbal en zullen na afloop een vaste plek krijgen in de stad. Zo groeien ze samen met je bedrijf mee naar een... Read more »

GBC Zuidas CEO-ontbijt 2023

RAI Amsterdam Europaplein 2-22, Amserrdam, Nederland

Ontmoet de crème de la crème van de Zuidas en schuif aan bij het Zuidas CEO-ontbijt! De CEO’s van verschillende bedrijven zitten op maandag 25 september op uitnodiging van de Green Business Club (GBC) bij elkaar om anderhalf uur na te denken over duurzaamheid. Het is een uniek netwerk- en kennismoment en vindt één keer... Read more »

GBCU Café – Circulariteit in de praktijk

Stadsplateau 1, Utrecht (Stadskantoor)

De werkgroep Circulair zit op de praatstoel tijdens deze editie van het GBCU Cafè! Participanten delen hun uitdagingen en successen op 5 oktober in het Stadskantoor Utrecht. Denk mee over onze Circulair Product Challenge waarbij studenten een circulaire oplossing zoeken voor een reststroom in het stationsgebied. Wil je weten hoe je spijkerbroeken kunt inzamelen bij... Read more »

Kennissessie Verwerking SWILL | GBC x VANG Buitenshuis

Online

Een digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de vijfde in een reeks. Ditmaal over het nut en de noodzaak van het apart verwerken van swill/GFE (groente-fruit-eten). Zo kan deze natte fractie omgezet worden naar energie of bodemverbeteraar én blijft het uit het restafval. Aanmelden kan hier. Bedrijven die meer dan... Read more »

Uitreiking Duurzaamheidsprijs Zuidas

AFC Sportpark 'Goed Genoeg' Maurice Ravellaan 4

Dit jaar reiken Green Business Club Zuidas, Hello Zuidas en Amsterdam Zuidas de Duurzaamheidsprijs Zuidas uit in verschillende categorieën! Innovatieve, impactvolle en inspirerende projecten op de Zuidas – groot en klein uit 2022; het komt allemaal voorbij in deze editie van de Duurzaamheidsprijs Zuidas. Of het nu gaat om een klein buurtinitiatief, een afgerond bouwproject,... Read more »

Kennissessie CO2-rapportage personenmobiliteit GBC X NS

Online

Vanaf januari 2024 zullen bedrijven met meer dan honderd medewerkers moeten rapporteren over de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen en het woon-werkverkeer. Hoe kan je dit als werkgever nu eenvoudig doen?  Green Business Club (GBC) Nederland en Nederlandse Spoorwegen (NS) organiseren gezamenlijk op donderdag 16 november een digitale kennissessie over dit onderwerp waarin de regelgeving... Read more »

Kennissessie Afvaldata bedrijfsverzamelgebouwen | GBC Nederland x VANG Buitenshuis

Deze zesde digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland in samenwerking met VANG Buitenshuis staat in het teken van het meten en wegen van afval dat vrijkomt in bedrijfsverzamelgebouwen. Vaak hebben huurders geen inzicht in hun individuele data en is er enkel afvaldata beschikbaar voor het totale afval dat een inzamelaar ophaalt. Ecosmart en Milieu Service Nederland doen dit... Read more »