Views Navigation

Event Views Navigation

Today

GBCU Café: Zero Emissie – Meten en Matchen!

Central Park, Utrecht

Op 29 september organiseert Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) het GBCU Café Zero Emissie van 14:30-15:45 uur. Tijdens deze editie blikken we terug en kijken vooruit met best practices van onze participanten! GBCU Cafe Zero Emissie – Meten en Matchen! Tijdens deze speciale jubileum editie van het GBCU Cafe – we vieren ook ons 7... Read more »

GBCU Lustrumfeest

Central Park Utrecht

Op donderdag 29 september organiseert Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal een lustrumfeest. Dit feest zou eigenlijk in 2020 georganiseerd worden i.v.m. het 5- jarig bestaan, maar door Corona is dat uitgesteld. Nu vindt het wel plaats en vieren we dat we springlevend zijn! Back to the future! Samen stappen we in de toekomst van... Read more »

Green Business Club Safari 2022

GBC Eindhoven Spoorzone

Na online, op afstand of helemaal niet samenkomen, kan de verrekijker uit de kast: we gaan weer op Safari! Oftewel, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten tijdens de zesde editie van dit evenement waarbij we een kijkje nemen bij een van de 16 lokale Green Business Clubs (GBC). Participanten en samenwerkingspartijen zijn dit jaar welkom bij... Read more »

Business Run Gelderse Poort

Gelderse Poort

Zin in een wedstrijdje? Of een persoonlijke uitdaging? Een teamuitje? Of nieuwsgierig naar andere medewerkers op de Gelderse Poort? Dan is de Business Run wellicht iets voor u! In het kader van vitaliteit en verbinding organiseert Green Business Club (GBC) Gelderse Poort samen met Sportbedrijf Arnhem de Business Run en vindt plaats op 6 oktober... Read more »

GBC Impact Café

De Thomas Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

De Programmaraad krijgt in 2022 een nieuw jasje: het GBC Impact Café! Naast alle ontmoeting en gezelligheid die je verwacht bij een café, staan deze middagen in het teken van kennisdeling over het vergroten van impact en het verkleinen van de voetafdruk van participanten: het CSR-beleid en de CSR-managers staan centraal. Het GBC Impact Café... Read more »

Masters of IKT & GBCT: De Twentse energieopgave onder hoogspanning

H2Hub Kolthofsingel 8, Almelo

Meer of minder windparken? Kan ons netsysteem wel alle aanvragen aan voor al die zonnepanelen van al huishoudens en bedrijven? Is waterstof de overweging voor ondernemers waard of is dit niet de juiste 'stof' tot nadenken? Kom naar de Masters of IKT op dinsdag 11 oktober 2022! Menig koffieapparaat en straathoek is getuige van deze... Read more »

Symposium ‘Capelle in transitie’

Isala Theater

De energietransitie en de ambities voor een circulaire economie zijn relevanter dan ooit voor ondernemers. Hoe blijft u als MKB-er op de hoogte, krijgt u uw collega’s mee en houdt u uw bedrijf toekomstbestendig? Het korte antwoord: door kennis te vergaren, ervaringen te delen en samen te leren van het reeds uitgevonden wiel. Daarom nodigt... Read more »

kennisbijeenkomst Energielabel C voor kantoorgebouwen – “controleren of stimuleren”

Tuesday

Namens Provincie Zuid-Holland en MRDH nodigen wij jullie van harte uit om op 18 oktober de kennisbijeenkomst Energielabel C voor kantoorgebouwen - "controleren of stimuleren" bij te wonen. In deze bijeenkomst staan de volgende vragen centraal: Welke keuzes kun je als gemeente maken om de verplichting van energielabel C te handhaven? En welke rol spelen... Read more »

Inzamelingsactie Voedselbank Amsterdam

Zuidas

Op vrijdag 28 oktober van 17:00 - 19:00 uur wordt de inzamelingsactie afgetrapt bij Circl. Als participant van Green Business Club Zuidas ben je wellicht al bekend met onze jaarlijkse inzamelingsactie voor Voedselbank Amsterdam Zuid. Ook dit jaar gaat deze actie van start, van 31 oktober tot en met 11 november. De Voedselbank Amsterdam kan... Read more »

CEO2-Ontbijt

Zaanstad

Op 3 november organiseren Green Business Club Zaanstad en Gemeente Zaanstad de tweede editie van het CEO2 ontbijt. Tijdens het CEO2 ontbijt gaan wij graag in gesprek met Zaanse CEO’s en beleidsmakers om samen aan de slag te gaan met de actuele energievraag en de wijze waarop de duurzaamheidsambities van u en van de gemeente... Read more »

Kennissessie Energiebesparen: Case ING – Klimaatinstellingen

Online

Er is een drieledige aanpak voor kantoorgebieden om op korte termijn energie te besparen: de urgentie is groter dan ooit. Onderdeel van die aanpak is het efficiënter en duurzamer instellen van klimaatsystemen. Temperatuur in de winter omlaag, in de zomer omhoog en goed kijken naar tijds-en daginstellingen. Ronald Lazet, Senior Project & Verandermanager bij ING, deelt... Read more »

Participantenbijeenkomst GBC Rotterdam Centrum

n.t.b.

Op 11 november komen de participanten van Green Business Club Rotterdam Centrum bij elkaar om de huidige stand van zaken te bespreken en komen er vanuit de verschillende projectgroepen een update. Het definitieve programma volgt nog. Meer informatie Wil je meer weten over deze bijeenkomst of interesse in participant worden? Neem contact op met Marjon... Read more »

Kennissessie regelgeving: CSRD

Online

Om bij te dragen aan het Parijse Klimaatakkoord moeten veel Zuidasbedrijven vanaf 2024/2025 verplicht rapporteren over duurzaamheidsbeleid. Deze EU-wetgeving wordt Corporate Sustainability Reporting Directive genoemd. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe richtlijn die organisaties vanaf 2024/2025 verplicht te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om vanaf 2024/2025... Read more »

Werkbezoek projectgroep Energie

Brabant Water

Op donderdag 17 november bezoekt de werkgroep Energie de productielocatie van Brabant Water te Eindhoven. Tijdens deze sessie demonstreren we een aantal innovatieve en duurzame energietechnieken, waaronder de opwekking van warmte vanuit drinkwatervoorzieningen. Als kers op de taart nemen we jullie graag mee tijdens een rondleiding op het terrein, waar we hard werken aan de... Read more »

Werksessie Zero Waste Zuidas | Kansen samenwerking Milieu Service Nederland

Baker McKenzie

Een werksessie voor participanten die gebruik maken van de diensten van Milieu Service Nederland (MSN) bij Baker McKenzie. In Zuidas maken meerdere participanten gebruik van de diensten van MSN. Dit betekent dat zij uniforme rapportages (kunnen) ontvangen en prestaties onderling kunnen vergelijken. Zijn er individuele doelstellingen te formuleren, in percentage restafval of zelfs per kg/fte?... Read more »

Werkgroep mobiliteit: HR sessie

In deze werkgroep ligt de focus op de verschillende Human Resource (HR) werknemers in het gebied van GBC Bunnik. Door de krachten en inzichten  van deze HR werknemers te bundelen kunnen we samen tot waardevolle kennisdeling over mobiliteit komen. Samen staan we namelijk sterker! Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkgroep, of wilt u... Read more »

Duurzaam anders reizen als oplossing voor hinder op de wegen en het spoor én de klimaatopgave

Hilton Hotel, Weena 10, Rotterdam

Bijeenkomst voor alle werkgevers en logistieke partijen Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en de BAR-gemeenten. Veel bruggen, tunnels en wegen in Zuid-Holland zijn toe aan grootschalig onderhoud. Dat levert in de regio behoorlijke verkeershinder op. Daar krijgt u, uw leveranciers, uw medewerkers en uw bezoekers vanaf volgend jaar tot voorbij 2030... Read more »

Kennissessie Energiebesparen: Case ABN AMRO – Lichten uit

Online

Er is een drieledige aanpak voor kantoorgebieden om op korte termijn energie te besparen: de urgentie is groter dan ooit.  Het aanpakken van zichtbare energieverspilling is daar onderdeel van. Dit heeft naast besparingswaarde ook enorme symbolische waarde. Green Business Club (GBC) Zuidas trapte af met onder andere de campagne Zuidas doet het licht uit, gevolgd... Read more »

Themabijeenkomst Energie

Van Dorp, Fascinatio Boulevard 602

Op vrijdag 25 november staat de themabijeenkomst Energie van Green Business Club (GBC) Fascinatio gepland. Doelstelling van de projectgroep Energie is het reduceren van energieverbruik, het stimuleren van duurzaam opwekken van elektriciteit en gebruik van duurzame energie. Om de gezamenlijke impact voor ons gebied zo groot mogelijk te maken, vragen we iedereen bij de bijeenkomsten... Read more »

Kennissessie koffiebeker GBC X VANG

Online

Een digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de derde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken). Ditmaal over de koffiebeker! De wegwerpkoffiebeker: voor iedereen die zich bezighoudt met afval & circulariteit binnen de dienstensector een neverending story... Niet gek, als... Read more »

GBC Sloterdijken participantenlunch

Arup Naritaweg 118, Amsterdam

Zet de datum vast in je agenda. Green Business Club Sloterdijken luncht samen op 13 december! Één van onze participanten, Arup, heeft ons uitgenodigd voor een lunch. Samen met andere participanten én geïnteresseerden blikken we terug op afgelopen jaar, geven we een update over de projecten waar hard aan wordt gewerkt en kijken we vooruit... Read more »

Kennissessie CO2-rapportage personenmobiliteit GBC X NS

Online

Vanaf 2023 rapporteren bedrijven met meer dan honderd medewerkers over de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen en het woon-werkverkeer. Hoe kan je dit als werkgever eenvoudig doen? Green Business Club (GBC) Nederland en Nederlandse Spoorwegen (NS) kijken met participanten terug op een bewogen mobiliteitsjaar. Daarnaast inspireren we werkgevers graag om goed 2023 in te gaan... Read more »

De Zuidas Kerstlunch

Circl Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam

De jaarlijkse Zuidas Kerstlunch vindt ook dit jaar plaats! Green Business Club (GBC) Zuidas en Zuidas Today organiseren de volgende editie en vindt plaats op donderdag 15 december van 12:00 - 13:30 uur. Op 15 december vindt de volgende Zuidas Kerstlunch plaats in Circl. Klanten van de Voedselbank, oudere bewoners van Zuid & Buitenveldert en... Read more »

Eindejaarsbijeenkomst GBC Eindhoven Spoorzone

Temporary Arts Centre (TAC) Vonderweg 1, Eindhoven

Een korte terugblik, vooruitkijken en een inhoudelijke kennis- en inspiratiesessie! Het komt allemaal aan bod tijdens de eindejaarsbijeenkomst van Green Business Club (GBC) Eindhoven Spoorzone op donderdag 15 december 2022. De bijeenkomst staat in het teken van een terugblik, vooruitkijken en een inhoudelijke kennis- en inspiratiesessie. De bijeenkomst vindt plaats in het Temporary Arts Centre,... Read more »

Opening I Light U

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

In januari is er weer lichtkunst in het stationsgebied. Vanuit de werkgroep Energietransitie zijn we ook betrokken om zo onze duurzame boodschap in de slipstream mee te nemen, met onze campagne ‘Mag het licht uit’. We doen speciaal voor I light U een extra oproep aan jullie om extra verlichting uit te doen tijdens I Light... Read more »

Symposium: Van Ambitie tot Aanpak – Klimaatadaptatie

CIRCL Amsterdam

Met grillige piekbuien, droogte en hittestress zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder. Lokale Green Business Clubs (GBC’s) richten hun programma in met projecten die klimaatverandering moeten tegengaan (minder CO2 uitstoot), maar ook klimaatadaptatie staat bij veel lokale GBC’s en soortgelijke samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij: welke maatregelen kunnen genomen worden en... Read more »

Circulair Inkopen Accelerator | Informatiesessie

Online

Aan de slag met circulair inkopen! Ja graag, maar hoe?! De Circulair Inkopen Accelerator biedt handvatten voor elke inkoopprofessional. Dit is een online leermethode ontwikkeld door PHI Factory die alle waardevolle kennis over circulair inkopen voor iedere professional op de eigen werkplek toegankelijk maakt. Zo kan ieder bedrijf gemakkelijk aan de slag met duurzamer en circulair inkopen.... Read more »

Circulaire Markt van de Duurzame Leverancier

Movares Daalseplein 100, Utrecht

Inspiratie opdoen over circulaire producten en diensten? Dat kan! Kom naar de circulaire markt van De Duurzame Leverancier op donderdag 16 maart waar duurzame koplopers jou meer over hun circulaire producten en diensten vertellen! Tijdens deze markt laten duurzame koplopers hun circulaire producten en diensten aan je zien. Je leert hoe zij dit hebben aangepakt,... Read more »

Bijeenkomst: Duurzaam ondernemen en de energietransitie

Keytoe Doctor Kuyperkade 28, Maassluis

De prijzen van olie en gas stijgen tot ongekende hoogtes. Wereldwijd breken bosbranden uit, vinden hittegolven plaats, zien we de zeespiegel stijgen en hebben veel landen last droogte. De wereld staat in brand! Letterlijk en figuurlijk. Tijd om de krachten te bundelen en aan de slag te gaan met een versnelling van de energietransitie door... Read more »