Loading Events

GBC Zuidas CEO-ontbijt 2023

Ontmoet de crème de la crème van de Zuidas en schuif aan bij het Zuidas CEO-ontbijt! De CEO’s van verschillende bedrijven zitten op maandag 25 september op uitnodiging van de Green Business Club (GBC) bij elkaar om anderhalf uur na te denken over duurzaamheid.

Het is een uniek netwerk- en kennismoment en vindt één keer per jaar plaats. Het gaat over de Zuidas en het gebied rondom de Zuidas. Met als speciale gast Melanie van der Horst, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van de gemeente Amsterdam. Zij gaat graag met de CEO’s in gesprek over de duurzame uitdagingen, de ambities en plannen voor de Zuidas.

Het CEO-ontbijt wordt dit jaar gehost door Paul Riemens, CEO van de RAI Amsterdam. Het congrescentrum streeft in haar MVO-beleid voor een gezond evenwicht tussen sociale, ecologische en economische verduurzaming. Paul Riemens en de wethouder willen bij het ontbijt ook stilstaan hoe we de Zuidas ook duurzamer kunnen krijgen op het gebied van logistiek.

Zouden we niet allemaal veel meer lokaal kunnen gaan inkopen? Denk bijvoorbeeld aan de bloemist om de hoek in plaats van Bloemen.nl. En hoe kunnen we die stromen dan beter bundelen? En hierdoor de schaarse ruimte beter benutten? Het is een mooie vraag aan de wethouder: hoe zit het nu precies met elektrische vrachtwagens?

Dit en andere thema’s zoals de plantaardige Zuidas komen aan bod. Ook de Young professionals komen aan het woord: Young GBC. Ze willen graag een discussie voeren hoe we ervoor kunnen zorgen dat stakeholders meer invloed krijgen op het beleid van bedrijven. Nu domineert de invloed van aandeelhouders, en die hebben niet allemaal evenveel aandacht voor duurzaamheid. En daarmee samenhangend; voeren we het gesprek over hoe ESG (Environmental, Social and Governance) een plek krijgt in de corebusiness van uw organisatie en die van andere participanten.

Wilt u hier ook bij aanwezig zijn? Dat kan! Hiervoor moet u wel participant zijn van de Green Business Club. Dit is natuurlijk snel geregeld. Stuur even een mail naar: Eline Kik, programmadirecteur GBC Zuidas via eline@greenbusinessclub.nl 

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *