Gepost door Green Business Club - Twente

21/11 | Derde Jaardag GBC Twente!

Woensdag 21 november vindt de derde Jaardag plaats van GBC Twente, georganiseerd in samen werking met het IKT. De bijeenkomst is bij Cogas in Almelo. Het thema van deze derde editie is CO2-reductie.

Klimaatneutraal ondernemen gaat over samen winnen Stel dat u kosten bespaart. Uw omzet verhoogt. Tegemoet komt aan de wens van uw klanten, consumenten, organisaties en overheden om duurzaam te opereren en te produceren. En door medewerkers ook nog eens wordt gezien als een werkgever met oog voor een schonere wereld en een gezonde toekomst. Eentje waar ze graag bij willen werken. Dan start u morgen toch met klimaatneutraal ondernemen?

Na een openingswoord van René Venendaal is het woord aan Dirk Sanderink van Damsté Advocaten en Notarissen. Hij gaat in op het arrest CO2-reductie van de zaak Urgenda versus de Staat. Ook wordt er een CO2-tool gepresenteerd voor het Twentse bedrijfsleven, voortkomend uit een samenwerking tussen GBC Twente en Climate Neutral Group. Na het programma is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer informatie over de bijeenkomst, het programma en aanmelden, vindt u hier.

Weer- en klimaatvrouw Helga van Leur presenteerde vorig jaar haar inzichten met betrekking tot klimaatverandering en wat er nodig is om elkaar in beweging te krijgen. Urgentie is vereist! Ze deed een duidelijke oproep om als regionaal bedrijfsleven in actie te komen: “Juist door de korte lijnen van regionale samenwerking kan duurzaamheid echt vorm worden gegeven”. Bekijk de terugblik of lees meer.