Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2024/01/16 geplaatst in Groen

2024: Het Bomenbal komt tot leven!

In 2024 onthult Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) haar ambitieuze plannen het langverwachte Bomenbal op het Jaarbeursplein. Na het succes van de Bomenveiling, waarbij enthousiaste groenliefhebbers hun bomen veiligstelden, zijn eind 2023 de laatste bestellingen geplaatst.

April 2024 is het zover: het eerste Utrechtse Bomenbal! Dit wordt hét project van de Green Business Club Utrecht Centraal (werkgroep Groen Leven) in 2024 waarin we het ‘verlangen naar groen’ aanjagen. Van april tot en met september staat het Jaarbeursplein vol met tientallen bomen in bakken die een groene oase vormen. Na het evenement krijgen deze een (semi)permanente plek in of rondom het stationsgebied. We kiezen hierbij voor verschillende soorten bomen en letten op de ecologische waarde. 

We openen het Bomenbal feestelijk op 22 april 2024 16:00 tijdens Earth day met iedereen die dit project een warm hart toedraagt! Ná de opening organiseren we dinsdag, woensdag en donderdag diverse activiteiten, we sluiten donderdag af met een Bomenbalgala!

Oproep: Maak gebruik van het Bomenbal
Voor de periode mei tot september is er ruimte voor een ieder om zelf programma te maken. We willen werken aan een interessante programmering, samen met jullie, ondernemers en bewoners. We roepen iedereen op om gebruik te maken van het Bomenbal, dé groene oase op het Jaarbeursplein in 2024. De coördinatie verloopt via ons programmateam. We sluiten het Bomenbal af ná afloop van het Future Green Cities congres dat 23 tot 26 september 2024 plaatsvindt in de Jaarbeurs.

Wil je iets doen met het Bomenbal als groen podium voor je gebied, bedrijf/met collega’s? We hebben een mooi ‘Balboekje’ opgesteld met activiteiten ter inspiratie!  Neem contact op met onze programmamaker Joyce Roskamp, bel 06-21982405 of mail naar utrecht@greenbusinesclub.nl o.v.v Bomenbal

De komende maanden worden de bomen zorgvuldig voorbereid om vanaf april het Jaarbeursplein te transformeren tot een groene oase.

Dit project is naast inzet van onze participanten mede mogelijk gemaakt door hard werk en bijdrages van velen, we bedanken iedereen; die een boom heeft geadopteerd, hard heeft gewerkt, de trekkingsgebieden van het Ondernemersfonds Utrecht, Hoefakker en natuurlijk de Gemeente Utrecht!

Meer informatie
Wil je meer weten over het Bomenbal? Neem dan contact op met: utrecht@greenbusinesclub.nl