Gepost door Green Business Club - Eindhoven
2019/01/22 geplaatst in Algemeen, Circulair, Energie, Evenementen

Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst GBC Eindhoven | 2019 in het teken van actie!

Green Business Club Eindhoven Spoorzone is in 2018 opgericht om bedrijven en organisaties in het gebied samen te laten werken aan verduurzaming en verlevendiging. Met tien actieve participanten is gewerkt aan een solide basis, waarop in 2019 kan worden uitgebouwd.

Voorzitter Robert Koolen (directeur Strategie en Beleid – Heijmans) blikte op 16 januari bij Stadsbrouwerij Eindhoven terug op een mooi eerste jaar van GBC Eindhoven Spoorzone. ‘We kijken terug op een aantal mooie bijeenkomsten, zoals de kennissessie Circulaire Economie en Materialen en vorige maand de gebiedssafari langs duurzame gebouwen. Daarnaast zijn projectgroepen benoemd en is een aanzet gemaakt voor eerste projecten.’

In 2019 focust de Green Business Club zich met haar participanten op twee projectgroepen. Binnen de projectgroep Circulaire Economie worden materialenpaspoorten van participanten gemaakt en wordt onderzocht hoe de bouwketen lokaal kan worden gesloten. De projectgroep Energietransitie inventariseert mogelijkheden om restwarmte intern of extern te delen. Daarnaast zijn participanten enthousiast over de deelname aan De Nationale Printcompetitie en de ontwikkeling van een dashboard waarmee duurzaamheid meetbaar wordt gemaakt. Beide projecten worden door GBC Nederland mogelijk gemaakt.

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen in projecten van GBC Eindhoven Spoorzone, neem dan vrijblijvend contact op met programmamanager Tijmen Jansen via tijmen@greenbusinessclub.nl.