Gepost door Green Business Club - Beatrixkwartier
2017/09/28 geplaatst in Mobiliteit

Autodelen in het Beatrixkwartier: de eerste stap naar deeleconomie

Vijf bedrijven in het Beatrixkwartier Den Haag zetten de eerste stap op weg naar de deeleconomie en starten een uniek deelproject: zakelijk autodelen. Waar sommige bedrijven traditioneel gezien een wagenpark voor zichzelf houden, zetten CB&I, MN, Nationale Nederlanden, PostNL en WTC The Hague een nieuwe stap. Het project is een initiatief van de Green Business Club Beatrixkwartier (GBCB) en wordt ondersteund door Bereikbaar Haaglanden.

In de pilot zijn zes deelauto’s beschikbaar, waaronder tweemaal een BMW i3 en tweemaal een Mercedes Smart ForFour Electric Drive. Bijzonder is dat de auto’s door de samenwerking met Juuve met de smartphone te reserveren, te openen en te starten zijn. Geen gedoe dus meer met het ophalen van sleutels bij collega’s of bij de receptie.

Op de eerste dag van de actie stonden de wagens keurig opgesteld voor de deur van het WTC The Hague aan de Prinses Beatrixlaan. Het Beatrixkwartier is tijdens de spits vaak lastig te bereiken. De zakelijke afspraken overdag zijn vaak een reden om met de auto te komen. Vandaar dat de Green Business Club heeft besloten over te gaan tot de inzet van zakelijke deelauto’s. Herna Verhagen, CEO PostNL, verrichtte de openingshandeling door met haar smartphone de auto open te maken en te starten. Verhagen: “Door de deelauto’s beschikbaar te maken voor afspraken stimuleren we nog meer medewerkers om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Samen met collega’s van veel andere bedrijven zetten we in het Beatrixkwartier met de deelauto’s de eerste stap op weg naar de deeleconomie.”

In Zuidas staan sinds 2013 deelauto’s. Deze Audi Shared Fleet bestaat uit 12 Audi A1’s. GBC Zuidas onderzoekt de mogelijkheden voor het vergroenen van de vloot. In het Utrechtse Stationsgebied worden op korte termijn ook elektrische deelauto’s in gebruik genomen. Dit gebeurt in samen werking met Robin Berg van Lomboxnet.

Meer informatie.