Utrechtse bedrijven geven 53 laptops cadeau

Op vrijdag 23 december zamelden de bedrijven van de Green Business Club Utrecht Centraal 53 laptops in. Zij gaven deze cadeau aan Utrechters die deze niet zelf kunnen veroorloven. De laptops worden cadeau gedaan via de stichtingen DigiWijs, Taal doet meer, de Armoedecoalitie, Vluchtelingenwerk midden Nederland en De Tussenvoorziening.

Wenseimg_6786nboom
Het idee kwam voort uit de Wensenboom, waarin de vraag naar laptops groot is. Met de Wensenboom vervult de Green Business Club Utrecht Centraal wensen van mensen met een afstand tot de samenleving en arbeidsmarkt. Veel van deze mensen hebben geen laptop om op te werken of studeren. Deze hebben zij hard nodig om een volgende stap te kunnen zetten in 2017.

Goede bestemming
Zo gaan er laptops via Vluchtelingenwerk Midden Nederland naar een familie met drie schoolgaande kinderen die al erg lang op een laptop wachten. Ook via de Armoedecoalitie en de Tussenvoorziening krijgen schoolgaande kinderen en studenten na lang wachten een laptop waarmee zij hun schoolperiode net als alle andere leerlingen en studenten kunnen doorlopen. DigiWijs en Taal doet meer kan dankzij de laptops op meer locaties taal- en computerlesgeven. “Sommige mensen hebben nog nooit op een computer gewerkt en moeten echt de basis kennen. Zo geven onze vrijwilligers speciaal les in het maken van een afspraak bij de gemeente en het gebruik van DigiD, iets wat tegenwoordig alleen maar digitaal kan. Meer mensen nemen deel als wij les kunnen geven in hun eigen wijk. Met deze laptops kan dat.” Vertelt Robert Giesens van DigiWijs.

Bedrijven doneren laptops aan diverse doelen
Dertig laptops kwamen vanuit de gemeente Utrecht, Jaarbeurs Nederland schonk er vijftien, Royal Haskoning DHV vijf, met persoonlijke kerstwens, en drie vanuit NH Hotels. De laptops zijn bij de bedrijven reeds vervangen voor nieuwe, maar zijn nog heel goed bruikbaar. Zeker na installatie van de juiste (open source) programma’s die de stichting Digiwijs zal verzoimg_6782rgen voor de nieuwe eigenaren.

De meeste bedrijven binnen GBC Utrecht Centraal hebben al een goede bestemming voor hun vervangen laptops. Zo doneert ProRail ze aan Close the Gap en ook Jaarbeurs geeft ze altijd aan een goed doel. Movares en NS waren de eersten om via de Wensenboom laptops te doneren en hebben gedurende het jaar samen zo’n vijftien laptops weggegeven via de wensenboom.


Volgend jaar weer!

Dit eerste jaar was een groot succes. Volgend jaar vieren we op eenzelfde manier kerst: door spullen weg te geven aan (nieuwe) Utrechters die ze hard nodig hebben. “Dan plakken we er wellicht nog een kerstborrel aan vast voor iedereen. Dat is wel zo gezellig.” Met deze wens sluit Emilie Vlieger, programmamanager van de Green Business Club Utrecht Centraal, de middag af.


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design