Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Voedsel & Gezondheid
9 Projecten
Projecten

Groen, Sociaal & Levendigheid, Voedsel & Gezondheid
Kinderen vergroenen de Zuidas
GBC Zuidas
In 2020 hebben Green Business Club (GBC) Zuidas en Amsterdam International Community School (AICS) het plan…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Afval en Circulair, Energie, Groen, Mobiliteit & Bereikbaarheid, Sociaal & Levendigheid, Voedsel & Gezondheid, Water
Green Business Challenge
GBC Zuidas
De Green Business Challenge is een jaarlijks programma waarin young professionals de uitdaging aan gaan om…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Afval en Circulair, Voedsel & Gezondheid
Voedselverspilling tegengaan met Wastewatchers
GBC Zuidas
In 2017 begon GBC Zuidas met een project om voedselverspilling van participanten in kaart te brengen…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Afval en Circulair, Energie, Groen, Mobiliteit & Bereikbaarheid, Sociaal & Levendigheid, Voedsel & Gezondheid, Water
CEO-Ontbijt GBC Zuidas
GBC Zuidas
Jaarlijks organiseert Green Business Club Zuidas een CEO-ontbijt voor haar participanten. In 2020 zijn ze te…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Afval en Circulair, Energie, Groen, Mobiliteit & Bereikbaarheid, Sociaal & Levendigheid, Voedsel & Gezondheid, Water
Duurzaamheidsverslag Zuidas
GBC Zuidas
Sinds 2012 publiceert Green Business Club Zuidas ieder jaar, samen met stichting Hello Zuidas en Zuidas…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Energie, Voedsel & Gezondheid
Meatless Monday Zuidas
GBC Zuidas
Vijf Young Professionals van Zuidasbedrijven introduceerden Meatless Monday in Zuidas: zij hebben diverse bedrijven hiermee bewogen…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Sociaal & Levendigheid, Voedsel & Gezondheid
Samenwerking Voedselbank Amsterdam
GBC Zuidas
Ieder jaar organiseert GBC Zuidas een inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam Zuid. Medewerkers van grote bedrijven…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Afval en Circulair, Voedsel & Gezondheid
Containing Mushrooms
GBC Zuidas
In een container midden in Zuidas wordt op koffiedik van o.a. Accenture en VUmc oesterzwammen gekweekt,…
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project

Energie, Mobiliteit & Bereikbaarheid, Voedsel & Gezondheid
Collectieve inzet Ebikes
Groene Allianties
Inzet collectieve Ebikes op de bedrijventerreinen langs de A12 in Duiven
Bij duurzaamheid gaat het al lang niet meer alleen over energiebesparing, afval scheiden en duurzame mobiliteit. De mens als gebruiker van gebouwen en gebieden krijgt een steeds meer centrale positie in duurzame doelstellingen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld ‘gezonde gebouwen’, waar gesport kan worden en comfort van de werknemers voorop staat.
Ook krijgt gezonde voeding steeds meer aandacht. Wat niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook vaak ook een positief effect heeft op het milieu (minder vlees eten bijvoorbeeld).
Bekijk project