Stickeractie GBC Zuidas levert waardevolle informatie op

Tijdens de Zuidas energieweek van 26 tot 30 september deden een aantal participanten van GBC Zuidas mee aan de Stickeractie. Deze actie hield in dat apparaten, technieken, innovaties, menselijke gedragingen die energiezuinig zijn, een groene sticker kregen en dat spullen die juist energieverspillend zijn, met een rode sticker werden beplakt. 
Een lamp waar geen spaarlamp in zit, plastic flesjes bronwater en zelfs elektrische kacheltjes, maar ook ledlampen met aanwezigheidsdetectie, energiezuinige printers en kantoorfietsen: in kantoren was van alles te vinden wat beter kon, of juist heel goed geregeld was. Dit werd op ludieke wijze zichtbaar door de stickeractie van de Energie week.
Voor de groene stickers krijgen onze participanten een pluim, en wat betreft de rode stickers gaat GBC Zuidas kijken hoe deze partijen het kunnen doen. In enkele gevallen is dit makkelijk op te lossen door een lamp te vervangen of een kraanwater op kantoor te introduceren, andere gevallen zijn lastiger en vragen om advies op maat. GBC Zuidas werkt momenteel een actieplan uit om voor zoveel mogelijk impact te zorgen met de aangeleverde input. Een greep uit de resultaten:

G&S Vastgoed gaat zoveel mogelijk over op paperless door gebruik te maken van energiezuinige tablets. Grote energieverbruikers als printers worden dan merendeels overbodig.

Bij Houthoff & Buruma werden een aantal apparaten gevonden die nooit worden uitgezet. De elektrische zonnewering kan echter handmatig bediend worden en dus enkel wanneer daar bij medewerkers behoefte aan is.

CBRE maakt gebruik van Human Centric Lighting, dat zowel reageert op beweging als op daglicht. 
Ruimtethermostaten gaan daar en tegen aan het eind van dag niet automatisch terug naar de nulstand, waardoor ruimtes onnodig gekoeld of verwarmd kunnen worden.

Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design