Studenten van Breda University gaan aan de slag met een circulair project en onderzoeken hoe koffiedik hergebruikt kan worden in Eindhoven. Dit is iets waar Green Business Club Eindhoven Spoorzone zich in wil verdiepen. Zo kwam The Green Coffee Club tot stand!
Green Koffie Club Eindhoven
Locatie | Eindhoven Spoorzone |
Status project | in ontwikkeling |
Betrokken partijen | participanten en Breda University of Applied Science |
De dag beginnen met een kopje koffie en even bijkletsen met je collega’s is van veel mensen het favoriete moment van de dag. Maar wat gebeurt er nu met alle koffiedik dat voortkomt uit deze kopjes koffie?
Facts & figures
Procescomplextiteit | Gemiddeld |
Investering in tijd | Binnen een jaar |
Investering in geld | € 5.000 - € 25.000 |
Potentiële impact | Gemiddeld |
Schaalniveau | Stad |
Initiatief | Gezamenlijk initiatief |
Duurzaamheidthema’s | Afval en Circulair Sociaal & Levendigheid Voedsel & Gezondheid |
CO2 besparing | n.v.t |
Bijdrage mvo/certificering |
Projectomschrijving
Ambities en doelstellingen
Het doel van dit project is om de cirkelrond te maken van het koffie drinken naar het ophalen van het koffiedik, het inzetten van het koffiedik om onder andere oesterzwammen mee te kweken en deze vervolgens naar de horeca te brengen.
Doelgroep
Bedrijven in Einhdoven
Wat
Organiseren van samenwerking, kennis- en werksessies door studenten en het projectmanagement van GBC Eindhoven Spoorzone
Waarom
Koffiedik is een concrete stroom die veel door bedrijven en organisaties wordt gebruikt. Deze keten kan worden gesloten door samen te werken.
Hoe
Door kennisoverdracht en het enthousiasmeren van bedrijven wordt iedereen betrokken.
Extra details projectomschrijving
Lessons learned
Volgt nog.
Foto & video
Relevante links & nieuws
Studenten Breda University aan de slag met circulair Koffie-project
Gebruikte tools & kennis
Contactgegevens
Contactpersoon | Merel Rietveld |
Organisatie | GBC Eindhoven Spoorzone |
E-mailadres | merel@greenbusinessclub.nl |
Telefoonnummer |
Top pagina