Circulair atelier

Kunstenaars en leerlingen werkten aan een nieuw leven voor afval van bedrijven uit het stationsgebied in het circulair atelier. Samen met de Utrechtse kunstenaars en 17 leerlingen van de opleiding beeld en vormgeving vieren zij de Dag van de Duurzaamheid en vertellen, tonen en ondervragen voorbijgangers over het circulaire leven van ons afval. Diverse kunstwerken en producten werden gemaakt van aangeleverd materiaal (afval). Zoals tassen van Tour de France doeken van Jaarbeurs, lampen van blikjes en doppen, een zitobject van hout en ga zo maar door.

In het stadskantoor wordt aanvullend een expositie ingericht over dit thema door de gemeente Utrecht. Doel van het circulair atelier en de tentoonstelling is de bewustwording van de waarde en circulariteit van materiaal en de noodzaak tot afvalscheiding vergroten onder voorbijgangers en collega's.

Locatie Utrecht CS
Status project Gerealiseerd
Betrokken partijen Diverse Utrechtse kunstenaars, ROC Utrecht, Vincent van Zaalen - Jaarbeurs,
"Met het circulair atelier laten we mensen in het stationsgebied op een andere manier naar afval laten kijken. Afval als grondstof: een materiaal om nieuwe dingen mee te maken. Vincent van Zaalen, MVO Manager Jaarbeurs

Facts & figures

Procescomplextiteit Eenvoudig
Investering in tijd In enkele weken
Investering in geld € 1.000 - € 5.000,
Potentiële impact Gemiddeld
Schaalniveau Stad
Initiatief Gezamenlijk initiatief
Duurzaamheidthema’s Afval en Circulair
CO2 besparing n.v.t
Bijdrage mvo/certificering

Projectomschrijving

Ambities en doelstellingen

Doelstelling van de Green Business Club Utrecht Centraal is een afvalvrij gebied in 2020.

Doelgroep

Reizigers en werknemers.

Wat

Circulair atelier

Waarom

Om als stationsgebied afvalvrij te kunnen worden, is bewustwording onder reizigers en onze werknemers erg belangrijk. Aan dit doel droeg het circulair atelier bij.

Hoe

Jaarbeurs organiseerde het circulair atelier samen met de programmamanager en gemeente Utrecht organiseerde de expositie samen met Cirkelstad.


Extra details projectomschrijving

Lessons learned

Een volgende keer organiseren we het evenement wederom op een plek waar veel reizigers langskomen (dit keer was het de stationshal), maar dan buiten op het Jaarbeursplein bijvoorbeeld, zodat we ook grote objecten kunnen maken en gemakkelijker materiaal aan kunnen leveren. De samenwerking met het ROC was een succes, maar voor basisscholen is dit allicht nog leuker.


Foto & videoGebruikte tools & kennis


Contactgegevens

Contactpersoon Emilie Vlieger
Organisatie Green Business Club Utrecht Centraal
E-mailadres emilie@greenbusinessclub.nl
Telefoonnummer 0644129336

Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design