Band-op-spanning

Autorijden met je banden op de juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik (tussen de 2 en 5%) en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op.

Vanuit GBC Bunnik worden bij alle participanten luchtunits van AIR-serv geplaatst en wordt er een luchtunit in de openbare ruimte geplaatst. Deze luchtunits krijgen door middel van stickers de kleur en het logo van GBC Bunnik. Daarnaast is het de bedoeling dat alle (de bestaande en nieuw geplaatste) luchtunits ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Om dit te stimuleren zal hierover uitgebreid gecommuniceerd worden binnen de bedrijven, bij bezoekers en binnen de gemeente.

Locatie Bunnik
Status project Nog in ontwikkeling
Betrokken partijen
Als alle auto’s met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, zouden we zo’n 0,4 Megaton CO2 per jaar aan uitstoot besparen. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Groningen. Stientje Van Veldhoven, Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu

Facts & figures

Procescomplextiteit Eenvoudig
Investering in tijd In 3 maanden
Investering in geld € 1.000 - € 5.000,
Potentiële impact Gemiddeld
Schaalniveau Gebied
Initiatief Eigen initiatief
Duurzaamheidthema’s Energie Mobiliteit & Bereikbaarheid
Energie besparing Energiebesparend
CO2 besparing < 1.000 kg CO2 per jaar
Bijdrage mvo/certificering

Projectomschrijving

Ambities en doelstellingen

Autorijden met je banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. De juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik (tussen de 2 en 5%) en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op. Toch rijdt zo’n 60 procent van de Nederlanders rond met te slap opgepompte banden.

Doelgroep

Participanten van GBC Bunnik, alle werknemers van deze participanten en bezoekers en bewoners van het gebied.

Wat

Vanuit GBC Bunnik worden bij alle participanten luchtunits van AIR-serv geplaatst en wordt er een luchtunit in de openbare ruimte geplaatst. Deze luchtunits krijgen door middel van stickers de kleur en het logo van GBC Bunnik.

Waarom

Door middel van het plaatsen van luchtunits en te zorgen dat deze ook daadwerkelijk gebruikt worden wil GBC Bunnik ervoor zorgen dat alle werknemers van de participanten en bezoekers en bewoners van het gebied op juiste bandenspanning rijden en zo brandstof besparen en slijtage verminderen.

Hoe

GBC Bunnik participant BOVAG is één van de partijen van de campagne ‘Geef je banden lucht’ en heeft zelf al luchtunits op eigen terrein staan. Ook een aantal andere participanten hadden al luchtunits staan. Dit was de aanleiding om ervoor te zorgen dat vanuit GBC Bunnik bij alle participanten luchtunits van AIR-serv geplaatst worden en een luchtunit in de openbare ruimte geplaatst wordt. Deze luchtunits krijgen door middel van stickers de kleur en het logo van GBC Bunnik. Ook voor de bestaande luchtunits zijn er stickers besteld.

Daarnaast is het de bedoeling dat alle (de bestaande en nieuw geplaatste) luchtunits gebruikt gaan worden. Om dit te stimuleren zal hierover uitgebreid gecommuniceerd worden binnen de bedrijven, bij bezoekers en binnen de gemeente.


Extra details projectomschrijving

Lessons learned

Plaatsing in openbare ruimte lastiger dan gedacht


Foto & videoGebruikte tools & kennis


Contactgegevens

Contactpersoon Ragnhild Scheifes
Organisatie GBC Bunnik
E-mailadres bunnik@greenbusinessclub.nl
Telefoonnummer

Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design