Over ons

Stichting Green Business Club Nederland is in 2012 opgericht door Deloitte, ENGIE (destijds Cofely) en Dutch Green Building Council om lokale Green Business Clubs te ondersteunen en nieuwe clubs op te richten. In 2020 wordt GBC Nederland ondersteund door partners APPM, DGBC, Engie, Hulshoff, Lyreco, Renewi en Nederlandse Spoorwegen.

In april 2010 is in de Amsterdamse Zuidas de eerste Green Business Club opgericht door ABN AMRO, Dienst Zuidas (gemeente Amsterdam) en ORAM (Ondernemersvereniging Amsterdam). Bedrijven hadden behoefte aan het delen van kennis en best practices met als doel de verduurzaming van het gebied en de eigen bedrijfsvoering.

Het succes van GBC Zuidas bleef niet ongemerkt. Vanuit Utrecht en Den Haag kwamen er verzoeken vanuit het bedrijfsleven en de gemeente voor de oprichting van eigen lokale GBC’s. Dit resulteerde in de oprichting van GBC Nederland. Deze overkoepelende organisatie helpt bij de totstandkoming van lokale GBC’s, biedt ondersteuning aan de bestaande GBC’s en heeft als doel de verbinding te leggen en borgen tussen deze GBC’s.

Na GBC Utrecht Centraal en GBC Beatrixkwartier, volgden achtereen volgens Twente, Eindhoven Spoorzone, Rotterdam Alexander, Zaanstad, Arnhem Gelderse Poort, Bunnik en Waterweg. Ook Groene Allianties de Liemers en Duurzaamheidsplatform Gouda zijn aangesloten bij het netwerk.

De lokale GBC’s delen kennis met elkaar en met GBC Nederland door het gebruik van de GBC Kennisbank.


Top pagina
Green Business Club | Voorwaarden | Website door Toast Design